Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Kafkas Üniversitesindeki Türk Soylu Öğrencilerin Sorunlarının Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Kafkas Üniversitesinde öğrenim gören Türk soylu öğrencilerin sorunlarının öğrenci görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesidir. Nitel bir araştırma yöntemi olan durum çalışması şeklinde yürütülen bu araştırmada Türk soylu öğrencilerin Türkiye Türkçesinin dil özelliklerinden, temel dil becerilerinin kullanımından, eğitim öğretim sürecinden, ekonomik nedenlerden, üniversite dışı yaşamlarından ve kültürel nedenlerden kaynaklanan sorunlarının tespit edilebilmesi için araştırmacılarca oluşturulan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Gönüllük esasına ve kolay ulaşılabilir durum örneklemesi yöntemine göre belirlenen çalışma grubundan elde edilen verilerin içerik analizi yöntemiyle analiz edildiği araştırmanın sonucunda Kafkas Üniversitesinde öğrenim gören Türk soyluların Türkiye Türkçesinin dil özeliklerinden, temel dil becerilerinin kullanımından, eğitim öğretim sürecinden, ekonomik nedenlerden, üniversite dışı yaşamlarından ve kültürel nedenlerden kaynaklı çeşitli sorunlar yaşadıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of the problems of Turkish noble students at the University of Kafkas
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to evaluate the problems of Turkish noble students studying at the University of Kafkas according to the student’s views. This study, which is a quality research method, is conducted in the form of the situation study, has used a semi-configured conversation form created by researchers to identify the problems arising from the language characteristics of Turkish noble students, the use of basic language skills, the teaching process, economic causes, out-of-university lives and cultural causes. According to the voluntary essence and the easy-to-accessive situation sample method, the data obtained from the work group is analyzed by the content analysis method of the Turkish nobles studying at the University of Kafkas have been identified to have various problems arising from the language characteristics of Turkish Turkish, the use of basic language skills, the teaching process, economic reasons, out-of-university life and cultural reasons.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.048
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences