Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Dini Transhümanizmin Bir Örneği Olarak "Terasem Trans-Dini"
2022
Dergi:  
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Terasem, transhümanizmin insanı dönüştürme ideallerine etik, hukuki ve dini bağlamında yaklaşan hem tekno-fütürist hem de dini transhümanist bir harekettir. İnsan olmayı dünyevi tecrübeler ve anılardan ibaret gören Terasem, ölümsüzlüğün bu deneyim ve bilgilerin kaydedilmesi ve beyinle benzer bir şekilde işlenebilmesi ile mümkün olacağını iddia etmektedir. Ruhu yok sayarak bir insana ait yaşanmışlıkların ve dünyevi tecrübelerin dijital bir kopyasının makineler veya biyo-mekanik varlıklara yüklenmesinin insanı yaşatmaya devam edeceği ve onu ölümsüzleştirdiği düşüncesi başlı başına bir tartışma konusudur. Bununla birlikte Terasem, mevcut dinleri kendi amaç ve ideallerinin gerçekleştirilebilmesini sağlayacak bilimsel çalışmaların önünde önemli bir engel olarak görmektedir. Bu bağlamda dini bir hareket olarak Terasem Trans-din Hareketi kurulmuştur. Söz konusu grup, transhümanizm ile ulaşılacak trans-human’ın yani aşkın insanın aşkın dini olarak sunulmaktadır. Bu çalışmada, tüm dinler ile uzlaşmacı ve kapsayıcı bir aşkın din olarak sunulan Terasem Trans-dini Dinler Tarihi perspektifinden ele alınmış ve değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Terasem Trans-religion As An Example Of Religious Transhumanism
2022
Yazar:  
Özet:

Terasem is a religious transhumanist movement that progresses in different ways to the goals and ideals of Transhumanism, a techno-religious movement whose name has begun to be heard in recent years, and evaluates this progress from ethical, legal and especially religious perspectives. Terasem, who sees vitality as consisting of brain activities, argues that immortality can be achieved by copying brain functions and experiences into a new human-machine combination that can function similarly to the brain or by copying them completely into a machine. Terasem, who ignores the soul by seeing man as consisting of the worldly experiences of the mind and the mind, cannot provide a satisfactory explanation as to the extent to which the delusion that a machine loaded with the experience, experience and even feelings of a human being immortalizes him by continuing to keep that person alive can be considered as life, but he aims to support his goals and ideals with his own religious movement, which he defines as Trans-religion. Defining the word trans not as a transition or transformation, but as transcendence, Terasem claims to transcend, not exclude, those who believe in God. Terasem draws a profile of a conciliatory or syncretic religious movement by offering its followers the freedom to believe and practice another religion. This study is to consider and evaluate the Terasem Movement from the perspective of the History of Religions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 250
Atıf : 152
2023 Impact/Etki : 0.034
Mîzânü’l-Hak: İslami İlimler Dergisi