Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
 İndirme 5
Genç Milli Taekwondocuların Bacak Kuvveti ile Çeviklik Değerleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma genç milli taekwondocuların bacak kuvveti ile çeviklik değerleri arasındaki ilişkinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmaya Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören, ulusal ve uluslararası düzeyde dereceye sahip, yaş ortalaması 20.6±0.54 yıl, spor yaşı 9.8±0.63 yıl, boy uzunluğu 175.1±0.94 cm, vücut ağırlığı 67±2.27 kg olan 13 erkek taekwondo sporcusu katılmıştır. Araştırmaya katılan deneklerin çeviklik değerleri T-çeviklik testi ve Taekwondo Spesifik Çeviklik Testi (TSAT) ile belirlenirken, izokinetik bacak kuvveti Isomed 2000 izokinetik dinamometre ile belirlenmiştir. Araştırmada elde edilen verilerin istatistiksel analizi SPSS 23.0 paket programı kullanılarak yapılmıştır. Parametreler arasında ilişki için, Spearman Korelasyon test uygulanmıştır. Çalışma sonucunda TSAT değerleri ile sağ bacak hamstring, sol bacak hamstring ve sol bacak quadriceps kasları kuvveti arasında anlamlı bir ilişki görülürken (p<0.05), T çeviklik ile sadece sol bacak quadriceps kuvvetinde ilişki olduğu görülmüştür (p<0.05). Çevikliği etkileyen pek çok unsur olmasına rağmen kişinin öğrendiği hareketleri koordine etmede daha başarılı bir performans sergileyebileceği söylenebilir. Bu durum çeviklik performansı değerlendirilirken, branşa özgü testlerin de kullanılması gerektiği şeklinde yorumlanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationship between the foot strength and the attraction values of young national taekwondists
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of studying the relationship between the foot strength and the elasticity values of young national taekwondists. The study was attended by 13 male taekwondo athletes with an average age of 20.6±0.54 years, sports age of 9.8±0.63 years, length of 175.1±0.94 cm, body weight of 67±2.27 kg. The elasticity values of the subjects involved in the study are determined by the T-squality test and Taekwondo Specific Squality Test (TSAT), while the isochinetic leg strength is determined by the Isomed 2000 isochinetic dynamometer. The statistical analysis of the data obtained in the study was done using the SPSS 23.0 package program. For the relationship between the parameters, the Spearman Correlation test was applied. The study found a meaningful relationship between the TSAT values and the right leg hamstring, the left leg hamstring and the left leg quadriceps muscle strength (p<0.05), while the T elasticity was found to be linked only to the left leg quadriceps strength (p<0.05). Although there are many elements that affect attraction, it can be said that a person can show more successful performance in coordinating the movements he learnt. This situation can be interpreted in the way that flexibility performance is assessed, and that industry-specific tests should also be used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 368
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal