User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 15
 Downloands 2
GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM SORUNLARI ÜZERİNE SİSTEMATİK DERLEME
2022
Journal:  
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Çalışmamızın amacı, geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin bulunduğu okullarda yapılan çalışmaları sistematik derleme ile bir araya getirerek sentezlemek, yorumlamak ve sorunları genel olarak tespit etmek ve çözüm önerileri sunmaktır. Sistematik derleme amacıyla DergiPark ve Google Scholar taranmış, 2020’den itibaren yayınlanmış çalışmalar seçilmiş ve dokuz makale sistematik derlemeyle analiz edilmiştir. Derlemenin analizi sonucunda iletişim sorunları, bireysel sorunlar, akademik sorunlar, aileye ilişkin sorunlar ve yapısal sorunlar olmak üzere beş temel tema tespit edilmiştir. Eğitim sürecinde en önemli sorun Türkçe öğrenmede yaşanan sorunlardır. Türkçe dil becerilerinin yetersiz olması diğer sorunların çarpanı olarak görülmektedir. İletişim sorunlarının çözülmesinin diğer sorunların çözülmesinin de önünü açacağı düşünülmektedir. Zorlu ve travmatik bir süreç olan zorunlu göçün Suriyeli öğrencilerin yaşadığı ruhsal sorunları artırdığı, eğitim hayatını ve sosyal uyumu olumsuz etkilediği görülmüştür. Diğer bir sorun öbeği yapısal sorunlar olup bunların çözümü sadece Suriyeli öğrenciler için değil Türk öğrencilerin sorunlarının da çözümü olacaktır. Bu bağlamda Suriyeli öğrencilerin Türkiye’de olmasını şansızlık olarak değil, Türk eğitim sisteminde karşılaştığımız sorunları çözmek için bir şans olarak görmek, uzun vadede daha kalıcı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 299
Cite : 1.855
2023 Impact : 0.171
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi