Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 51
 İndirme 13
Filistinli Öğrencilerin Türkçe Öğrenirken Temel Düzeyde (A1-A2) Karşılaştıkları Ortak Güçlükler
2019
Dergi:  
Aydın Tömer Dil Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk milleti ve Filistin halkı kadim geçmişlerini dil ve kültür aracılığı ile günümüze kadar taşımışlardır. Özellikle son yıllarda Türkiye, uluslararası alanda yürüttüğü girişimci ve insan odaklı dış politika sebebiyle Filistin halkı gibi birçok mazlum milletin sesi olmuştur. Bunun yanında Türkiye tarihi, kültürü, eğitimi, ticareti ve turizmi ile birçok yabancı için çekim noktası olmuştur. Yabancılar, Türkiye’yi ve Türk insanını daha yakından tanımak için Türk dilini ve kültürünü öğrenmeye yönelmişlerdir. Filistin’de de çeşitli sebeplerle Türkçe öğrenmek isteyen kişiler Türk dizi ve müzikleri, Genel Ağ araçları ve mobil uygulamalar ve Türkçe kursları gibi vasıtalarla Türkçe öğrenmektedirler. Filistin’de 2014 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi’nde Türkçe öğrenen kursiyer sayısı 5 bini aşmış durumdadır. Ayrıca, 2006 yılında TİKA ile El Kudüs Üniversitesi arasında imzalanan Türkoloji Projesi sayesinde El Kudüs Üniversitesinde Türkçe Bölümü kurulmuştur. Bu bölümde günümüze kadar Türkçe dersleri verilmiş ve birçok üniversite öğrencisi Türkçe öğrenmiştir. Ancak, Türkçe öğretiminin bu kadar yoğun yapıldığı Filistin’de, Türkçenin öğretimine ilişkin tespitler, sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik bilimsel nitelikte herhangi bir çalışma olmadığı tespit edilmiştir. Bu çalışma, 2018 yılında, Filistin El Kudüs Üniversitesinde iki dönem, yaklaşık 144 saat, Türkçe dersi alan 30 tıp fakültesi öğrencisinin karşılaştıkları ortak birtakım güçlükleri incelemiş ve bu güçlüklerin çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacıyla hazırlanmıştır. Çalışmada, dönem içinde ve sonrasında öğrencilerin Türkçenin temel beceri alanlarındaki ders notları, ödevleri, yeterlik düzeyleri ve sınav kâğıtları incelenmiştir. Bununla birlikte El Kudüs Üniversitesinde ve Yunus Emre Enstitüsünde derse giren okutmanların görüş ve tespitlerinden yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Filistinli Öğrencilerin Türkçe Öğrenirken Temel Düzeyde (A1-A2) Karşılaştıkları Ortak Güçlükler
2019
Yazar:  
Özet:

The Turkish nation and the Palestinian people have moved their ancient past through language and culture to the present day. Especially in recent years, Turkey has been the voice of many poor peoples, such as the Palestinian people, due to its entrepreneurial and human-oriented foreign policy in the international field. In addition, Turkey has become a landmark for many foreigners in history, culture, education, trade and tourism. Foreigners have aimed at learning Turkish language and culture to get closer to know Turkey and the Turkish people. In Palestine, those who want to learn Turkish for various reasons; Turkish series and music, General Network tools and mobile applications and Turkish courses. The number of Turkish students in the Yunus Emre Institute Turkish Culture Centre, which began its activities in 2014 in Palestine, is over 5 thousand. In addition, the Turkology Project, which was signed between TIKA and the University of El Jerusalem in 2006, established the Turkish Department at the University of El Jerusalem. In this section, Turkish courses have been taught to date and many university students have taught Turkish. However, in Palestine where the Turkish teaching is so intense, there has been no scientific study of the findings, problems and solutions to the teaching of the Turkish. This study, in 2018, studied the common challenges faced by 30 medical faculty students who had two semesters, about 144 hours of Turkish lessons at the Palestinian Al-Jesus University, and was prepared for the purpose of presenting suggestions to solve these difficulties. In the study, during and after the semester, students were studied the course notes, tasks, qualification levels and exam papers in the core areas of Turkish language skills. However, the opinions and discoveries of the teachers entering the lessons at the University of El Jerusalem and at the Yunus Emre Institute have been exploited.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Aydın Tömer Dil Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 85
Atıf : 384
Aydın Tömer Dil Dergisi