Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Devlet Gençlik Politikasının Uygulanmasının Temel Yönergeleri ve Mekanizmaları
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her ülkenin nüfusu içinde özel ve benzersiz bir güç olarak kabul edilen gençlik, toplumdaki sosyal enerjinin ana kaynağıdır. Bu bağlamda, ayrı bir devlet politikası vektörünün gençlikle ilgili olması tesadüf olarak kabul edilemez. Nasıl ki gençler faydalı faaliyetlere doğru yönlendirilirlerse toplumun ana yaratıcı gücü rolünü oynayabilirlerse, bu alandaki politikaların yanlış uygulanması da gençleri istikrarsızlık yaratan yıkıcı ve yapı bozucu bir güce dönüştürebilir. Bu nedenle devletlerin kendi gençlik politikalarını belirlemeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Devletlerin gelişmişlik düzeyi, bulundukları jeopolitik alan, bu alanda meydana gelen olay ve süreçler, toplumdaki siyasi bilinç düzeyi, devlet gençlik politikasının özü, içeriği ve uygulama mekanizmaları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Ayrı-ayrı devletlerin gençlik politikasının amacı aynı olmakla birlikte, bu amaca yönelik yaklaşım, onunla ilgili politikayı tanımlama ve uygulama mekanizmaları bu açıdan temelde birbirinden farklıdır. Bu makalenin amacı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin devlet gençlik politikasının devlet bağımsızlığının restorasyonundan sonraki dönemde, özellikle modern aşamada uygulama mekanizmalarını netleştirmek ve bu yönde bilimsel ve teorik açıdan öngörülerde bulunmaktır. Makalede karşılaştırmalı inceleme ve sistematik inceleme kullanılarak Azerbaycan Cumhuriyeti'nde gençlik politikasının uygulanmasının yolları ve mekanizmaları araştırılmıştır. Bunun yanı sıra mekanizmaların etkinlik derecesi değerlendirilmiş ve gelecekteki kalkınma yollarına ilişkin hipotezler ortaya koyulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Main Directions and Mechanisms Of The Implementation Of State Youth Policy In The Republic Of Azerbaijan
2023
Yazar:  
Özet:

Youth, which is considered a special and unique force within the population of each country, is the main source of social energy in the society. In this regard, it cannot be regarded as a coincidence that a separate vector of state policy is related to youth. Just as young people can play the role of the main creative force of society if they are properly directed to useful activities, the improper implementation of policies in this area can also turn youth into a destructive and deconstructive force that creates instability. That is why the states need to define and implement their own youth policy. The level of development of the states, the geopolitical space in which they are located, the events and processes taking place in that space, the level of political consciousness in the society have a significant impact on the essence, content and implementation mechanisms of the state youth policy. Although the object (purpose) of the youth policy of individual (separate) states is the same, the approach to that object, the mechanisms of defining and implementing the policy related to it are fundamentally different from each other in this regard. The purpose of this article is to clarify the implementation mechanisms of the state youth policy of the Republic of Azerbaijan in the period after the restoration of state independence, especially in the modern stage, and to make predictions in this direction from a scientific and theoretical point of view. In the article, the ways and mechanisms of the implementation of youth policy in the Republic of Azerbaijan were examined using the methods of comparative analysis and systematic analysis. In addition, degree of the effectiveness of the mechanisms was evaluated and hypotheses regarding future development paths were put forward.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.153
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi