Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
Küçük Devlet Kuramı ve Ceenbekov Dönemi Kırgız Dış Politikasının Dinamikleri
2020
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ceenbekov dönemi Kırgız dış politikasının ele alındığı bu çalışmada ilgili dönemde dış politikada belirgin bir kırılmanın yaşanmadığı iddia edilmektedir. Bu çerçevede Kırgız dış politikasının gerçekleşen lider değişiminden bağımsız olarak süreklilik arz eden müesses yapıların keşfedilmesi vasıtasıyla doğru şekilde anlamlandırılacağı savlanmaktadır. Bu değerlendirmede küçük devlet yaklaşımı yardımıyla Ceenbekov dönemi dış politikası analiz edilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda ABD’nin tedrici geri çekilişi sonucunda Ceenbekov döneminde de Rusya merkezli siyasetin kesintisiz devam ettiği iddia edilmektedir. Ayrıca küçük devlet kavramı etrafında teorize edilen bu çalışmada Kırgızistan’ın bölgesel ve küresel güçlerle olan ilişkilerinin iç politikadan bağımsız olmadığı iddia edilecektir. Özetle, tüm bu değerlendirmeler ışığında, (Cooley, 2012), (Sarı, 2012) ve (Toktomushev, 2015, 2016)’in araştırmalarından faydalanılarak Ceenbekov dönemi dış politikası anlamlandırılmaya çalışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Theory Of The Small State and The Dynamics Of Kyrgyz Foreign Policy In The Ceenbekov Period
2020
Yazar:  
Özet:

The study, which discussed the Kyrgyz foreign policy in the Ceenbekov period, claims that there was no clear breakdown in foreign policy in the relevant period. In this context, it is claimed that Kyrgyz foreign policy will be properly understood by the discovery of the institutional structures that provide continuity independently of the leadership change that occurs. This assessment is aimed at analyzing the foreign policy of the Ceenbekov period with the help of the small state approach. In this context, as a result of the U.S. steady withdrawal, it is claimed that the Russian-centric policy continued uninterrupted during the Ceenbekov period. In this study, which is also theoretized around the concept of small state, it will be claimed that Kyrgyzstan’s relations with regional and global powers are not independent of domestic policy. In short, in the light of all these assessments, the research of (Cooley, 2012), (Yellow, 2012) and (Toktomushev, 2015, 2016) is trying to understand the foreign policy of the Ceenbekov period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.171
Atıf : 4.747
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini