Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 28
ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Eğitim ve öğretiminden ayrı düşünülemeyen beden eğitimi ve spor dersi eğitim ve öğretim sisteminin ayrılamaz bir parçasıdır. Beden eğitimi, genel eğitimin oluşmasında önem arz eder. Bu ders insanların zihinsel ve bedensel gelişiminin yanında, bulundukları toplumlarda insanların sağlıklı, verimli, dengeli ve mutlu olmalarında önemli bir etkendir. Bu sebepten ötürü beden eğitimi ve spor derslerinin öğrencilerin gelişimi üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Bu araştırmanın amacı; ortaokul ve lise öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersine ait fikirlerini ortaya koymak için yapılmıştır. Çalışmada veri toplama aracı olarak çalışmacının geliştirdiği açık uçlu sorular ortaokul ve lisede eğitim ve öğretim gören öğrencilere sunulmuştur. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden olan mülakat yöntemi kullanılmıştır. Gaziantep ilinde bulunan resmi ortaokul ve liselerde öğrenim gören 80 öğrenciden elde edilen veriler içerik analizi yöntemi ile çözümlenmiştir. Araştırma neticesinde ve yapılan istatistik sonuçlarına göre araştırmaya katılan ortaokul ve lise öğrencileri; beden eğitimi ve spor dersinin gelişimleri açısından faydasını gördüklerini, ayrıca bu dersi eğlenceli bir ders olarak gördükleri sonucu ortaya çıkmıştır. Öğrencilerin bu dersin zihinsel, sosyal, sağlık ve fiziksel gelişimlerine katkı sağladığı sonucuna varılmıştır. Bunun yanında araç-gereç yetersizliği, fiziki çevre şartlarının yetersiz oluşu ve ders saatlerinin az olmasının beden eğitimi ve spor dersine etkinin az olmasına ve bu derse katkı sağlama açısından olumsuz yönde etki ettiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.548
Journal of Social and Humanities Sciences Research