Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
MÜLKİYE MEKTEBİ MECMUASINDA HİLMİ ZİYA ÜLKEN’İN İNSANİ VATANCILIK KAVRAMI ÜZERİNE BİR İNCELEME (1931-1935)
2018
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1901-1974 yılları arasında yaşayan Hilmi Ziya Ülken çok yönlü akademik anlayışıyla pek çok araştırmaya konu edilmiş bir isimdir. Bu çalışmada Ülken’in Mülkiye Mektebi Mecmuası’nın ilk beş yılında yayınlanmış olan yazılarında önemle üzerinde durduğu İnsani Vatancılık kavramını ele alış şekli incelenmiştir. Çalışmada, 1931 yılında Mülkiye Mektebi Talebe Cemiyeti tarafından yayınlanan Mülkiye Mektebi Mecmuasının 1931-1935 yılları arasında yayınlanan 35 sayısı incelenmiştir. Tarama yöntemiyle gerçekleştirilen bu çalışmada ulaşılan toplam 288 makaleden 18’inin Ülken’e ait olduğu, bu makalelerden de altı tanesinin İnsani Vatancılık kavramıyla ilgili olduğu tespit edilmiştir. Ülken tarafından ortaya konulan İnsani Vatancılık kavramının içeriği ve kavrama yüklenen anlam bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Vatandaşlık kavramına yeni bir boyut kazandıran Ülken’in bu konudaki görüşleri dönemin şartlarıyla beraber düşünüldüğünde önem arz etmektedir. Sonuç olarak Ülken bu makalelerinde, vatanseverlik ve insancılık arasında temelde bir farklılığın olmadığı, bu kavramların milliyetçilik ekseninde şekillendiği ve batı tarzı milliyetçiliğin bu bağlamdan uzak olduğu gibi tespitlerde bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.822
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi