Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 41
 İndirme 6
MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ ALANINDA YAPILAN ARAŞTIRMALAR ÜZERİNE BİR İNCELEME
2021
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada Türkiye’de 2010-2020 yılları arasında müzik öğretmenliği programlarında tamamlanan 340 lisansüstü tez yıl, tür, üniversite, enstitü, anahtar kelime, konu, yöntem, çalışmaya dahil olan gruplar, örneklem/çalışma grubu büyüklüğü/belirleme yöntemi, veri toplama araçları, geçerlik ve güvenirlik yöntemleri, veri analiz yöntemleri başlıklarına göre sayısal dağılımı açısından incelenmiştir. Araştırmada, lisansüstü tez çalışmalarının belirlenen kategoriler üzerindeki dağılımını ortaya koymak ve bu alanda yapılacak yeni çalışmalara kaynak oluşturulmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Araştırma betimsel bir çalışma olup araştırma verilerinin analizinde, doküman incelemesi tekniği ve içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Lisansüstü tezler incelenerek konularına göre sınıflandırılmış, tezlerin frekans (f) ve yüzde (%) dağılımları yapılmış ve sonuçlar ilgili tablolarla sunulmuştur. Araştırmada elde edilen bazı bulgulara göre tezlerin; 231’i yüksek lisans, 109’u ise doktora düzeyindedir. En fazla lisansüstü tez 2010 yılında Gazi Üniversitesinde tamamlanmıştır. Araştırma kapsamındaki tezlerin bir kısmında, kullanılan örneklemin büyüklüğünden, örneklem belirleme yöntemlerinden ve geçerlik-güvenirlik tekniklerinden bahsedilmediği görülmüştür. Araştırmanın bulgularından yola çıkılarak konu ile ilgili önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Review Of Research In The Field Of Music Teaching
2021
Yazar:  
Özet:

In this study; 340 theses have been completed between 2010-2020 in music teaching program in Turkey have been examined in terms of their various characteristics (year, genre, universities, institutes, keyword, subject, methods, groups involved in the study, sample study group size, sample workgroup assignment methods, data collection tools, validity and reliability methods, data analysis methods) and numerical distribution has been calculated according to these features. In the research, it was aimed to reveal the distribution of postgraduate theses over the specified categories and to contribute to the creation of resources for new studies in this field. The research is a descriptive study and the document analysis technique and content analysis method were used in the analysis of the research data. Graduate theses were examined and classified according to their subjects, the frequency (f) and percentage (%) distributions of the theses were made and the results were presented in the relevant tables. According to the findings of the research; 231 of them are at the master's level and 109 of them are at the doctorate level. The highest number of graduate theses were completed in 2010 at Gazi University. In a significant number of theses, the size of the sample, sampling methods, and validity-reliability techniques were not mentioned. Based on the findings of the research, suggestions on the subject are included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi