Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
İnsanın Kimlik İnşasında Maddi Bir Varlık Olarak Boncuk
2021
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlu, yeryüzünde önceden var olan maddelerin yanı sıra sanat ve zanaat becerisi ile ürettiği maddeler aracılığıyla kültür ve medeniyet inşa etmiştir. Boncuk, tarih öncesi dönemin insan ve maddeler arasındaki ilişkisine ışık tutan hacmi küçük fakat etkisi derin bir objedir. İlk izleri MÖ 100.000-75.000’lere kadar uzanan boncuk, genel anlamda insanlık tarihinin kültürel gelişimini, sosyal, ekonomik ve zihinsel alanlarını yorumlamada önemli bir unsurdur. Çalışmanın amacı maddenin insanın kimlik inşasındaki rolünü boncuk üzerinden yorumlamaktır. Çalışmada evvela tarih öncesi döneme ait din, dil, gelenek, statü, cinsiyet, ekonomi, ticaret, sanat, teknoloji ve sosyalleşme alanlarında boncuğun rolü ortaya konulmuştur. Daha sonra insan hayatını farklı alanlardan kuşatan boncuğun insanın kimlik inşa sürecindeki etkisi ele alınmıştır. Boncuk, insan kimliği üzerinde etkisi olan en kadim nesnelerden biri olduğu gibi en eski takı örneklerindendir. Boncuk, takı eşyası olma vasfına ilaveten, soyut pek çok anlam taşıyarak insanın bireysel ve sosyal kimliklerini ortaya koyan bir objeye dönüşmüştür. Bu çalışmada, nitel/tarihsel bir yaklaşımla kaynak taraması yöntemi kullanılarak boncuk üzerine yazılmış kaynaklar analiz edilmiştir. Kaynak taramasına ek olarak arkeolojik kazı sonuçlarından elde edilen veriler, antropolog ve arkeologların boncuk üzerine yapmış oldukları farklı tespitler değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The human identity as a material being.
2021
Yazar:  
Özet:

The Son of Man has built culture and civilization through the materials that he has produced with his art and craftsmanship, as well as through the materials that he has previously existed on earth. Boncuk is a small quantity of light to the relationship between humans and substances of the prehistoric period, but its effect is a profound scale. The first traces, which lasted from 100,000 to 75,000 BC, are an important element in the interpretation of the cultural development of human history, the social, economic and mental spheres. The purpose of the study is to interpret the role of the substance in the construction of the identity of man through the foam. The study revealed the role of the puppy in the fields of religion, language, tradition, status, gender, economy, trade, art, technology and socialization of the prehistoric period. Later, the influence of the bulk that surrounds human life from different fields in the process of building human identity has been discussed. Butterfly is one of the oldest jewellery examples, as it is one of the oldest objects that have an impact on human identity. Boncuk has become an object that reveals the individual and social identity of a person, by carrying many abstract meanings, in addition to being a jewellery. In this study, the sources written on the foam were analyzed using the source scan method with a qualitative/historical approach. In addition to the source scan, the data obtained from the results of archaeological excavations, the different discoveries that the anthropologists and archaeologists have made on the hole have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 984
Atıf : 2.414
2023 Impact/Etki : 0.17
Folklor/Edebiyat