Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 12
MOĞOLLAR VE TÜRKLER TARİHSEL BAĞLAR
2020
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cengiz İmparatorluğu Hakkında İlk Tarih Kayıtları isimli kitabın yazarı ve Moğol Dönemi İran’ında Kadın ile Tabakât-ı Nâsırî Moğol İstilasına Dair Kayıtlar başlı kitapların çevirmeni Doç. Dr. Mustafa Uyar, Moğol tarihi çalışan araştırmacıların çalışmalarına sıklıkla başvurduğu bir isimdir. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim üyesi olan ve çalışmalarını ağırlıklı olarak Moğolların siyasi ve sosyal tarihi üzerinde şekillendiren Mustafa Uyar’ın son kitabı Moğollar ve Türkler Tarihsel Bağlar ismini taşımakla birlikte Moğol-Türk İlişkileri konusunda güncelliğini yitirmeyen soruların ve konuların cevaplarını açıklamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Mongolians and Turks are connected
2020
Yazar:  
Özet:

The author of the book The First Historical Records of the Cengiz Empire and the translator of the main books of the Women and Tabakât-i Nasiri Mongolian Stylus in the Mongol Period in Iran. Dr. Mustafa Uyar is a name that is often referred to to in the work of Mongol historian researchers. The last book of Mustafa Uyar, who is a member of the Faculty of Language History and Geography of the University of Ankara and forms his work mainly on the political and social history of the Mongols, describes the answers of questions and subjects that don’t lose their up-to-date on the Mongol-Turkish Relations with the name of the Mongols and Turks Historical Links.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 236
Atıf : 345
2023 Impact/Etki : 0.095
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Dergisi