Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Turizmde Beden-Mekan İlişkisine Yönelik Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Beden ve mekan ilişkileri karşılıklı ilişki içerisinde birbirlerini etkileyen ve birbirlerinden etkilenen bir yapı sergilemektedir. İnsan deneyimi söz konusu olduğunda bu ilişki, deneyimin yapısının kavranması açısından önem arz etmektedir. Nitekim beden, mekanın bir stereotipi, içerisinde yer aldığı çevreyi sürekli dönüştüren bir enerji topluluğu ve bu dönüşümde sonsuz bir ritim dizisi olarak doğaya geri dönen hareketin ortaya çıktığı ilk noktadır ve bedenin, yaşadığı çevreden bağımsız olduğu düşünülemez. Bu nedenle mevcut çalışmada mekan içerisinde beden, “bir mekan olarak beden” bakış açısıyla, mekanın kendisine yansıması veya bedenin kendini mekana yansıtması temelinde çift yönlü olarak ele alınmıştır. Gerek duyguların işlevleri, gerek turizm çalışmalarındaki yeri gibi boyutlarda ele alınmış, turistik deneyimde bedene ve beraberinde mekana yönelik ne tür yaklaşımlar geliştirildiği incelenmiştir. Özellikle turizm alanında beden-mekan ilişkisine değinen çalışmalar sayıca yetersizdir ve nitelik bakımından da duyusal boyutlar veya mekanı tekrar ziyaret etme niyetiyle ilişkili olarak çalışılmıştır. Turistik mekan denildiğinde akla ilk gelen kavramın, turistik tedarikçi merkezli olarak ‘destinasyon’un işleyişi bazında işlenmesi ve hatta turistik mekan ve mekan arasında bir ayrıştırmaya gidilmesinin ise, bazı noktaları dışarıda bıraktığı düşünülmüştür. Bu nedenle mevcut çalışmada ritim ve beden ilişkisine değinilmiş, bedensel deneyim okumalarının turist bakışı okumalarına bir alternatif sunabileceği savunulmuştur. Son bölümde beden ve mekan arasındaki sıkı ilişki vurgulanarak, birini anlamadan diğerini anlamanın mümkün olmayacağı dile getirilmiş ve konu ile ilgilenen araştırmacılara, turistik süreçte beden veya turistik bedensel deneyimin okunması üzerine çalışılabilecek konular hakkında görüş sunulmuştur. Çalışmada betimleyici yöntem izlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship of body-space in tourism
2022
Yazar:  
Özet:

The body and space relationships show a structure that affects each other and affects each other. When it comes to human experience, this relationship is important in terms of understanding the structure of the experience. In fact, the body is a stereotype of the space, a energy community that constantly transforms the environment in which it is located, and the first point in which the movement returns to nature as an endless rhythm series in this transformation, and it is unthinkable that the body is independent of the environment in which it lives. Therefore, in the present study, the body within the space, in the perspective of "the body as a space", is discussed in a double direction on the basis of the reflection of the space itself or the reflection of the body itself in the space. The functions of the need feelings have been addressed in dimensions such as the place in tourism work, the tourist experience has been studied what kind of approaches are developed to the body and the place with it. Studies referring to the body-space relationship in particular in the tourism field are not sufficient and in terms of quality have also been studied in relation to the sensual dimensions or the intention of re-visiting the place. When it is called a tourist place, the first concept that comes to mind is that the processing of the 'destination' based on the functioning of the tourist supplier and even going to a division between the tourist place and the place, it is thought that some points have left out. Therefore, the current study has argued the relationship between rhythm and body, and it has been argued that physical experience readings can offer an alternative to tourist view readings. The last section emphasizes the close relationship between body and space, it is stated that it will not be possible to understand one without understanding the other, and the researchers interested in the subject are presented views on topics that can be studied on the reading of body or tourist physical experience in the tourist process. In the study, an illustrative method was followed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 952
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences