Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 13
KOVİD-19 SÜRECİNDE MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Koronavirüs Kovid-19 salgını, 2020'de dünya çapında yaşamı sekteye uğrattı. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi Kovid-19 salgını eğitimi de birçok yönden etkiledi. Dünyadaki ülke eylemleri, sosyal teması sınırlandıran tedbirler getirerek, koronavirüsün yayılmasını azaltmak için ortak hedefler gerçekleştirdiler. Birçok ülkede yüz yüze eğitim ve sınavlar askıya alındı. Koronavirus 2019 (KOVID-19) salgını, küresel dünyada da yaşanırken yüksek eğitim-öğretim toplulukları için de önemli zorluklar yaratmıştır.  Değişen sistemler eğitimde çağdaş yönelimlerin uygulanması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Bu uygulamalardan en önemlisi uzaktan eğitimdir. Uzaktan eğitim terimi öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak ayrı ortamlarda bulunmaları ile gerçekleşen eğitimi ifade etmektedir. Günümüz yükseköğretiminde ise uzaktan eğitim farklı düzeylerde sürdürülürken yeni koronavirüs salgını (Covid-19) kapsamında zaruretle uygulama kapsamına alınmıştır.  Bu araştırmada Kovid-19 sürecinde meslek yüksekokulu öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik tutumları incelenmiş, memnuniyet düzeyinde olumsuza yakın tutumlar tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research