Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 55
 İndirme 13
KOVİD-19 SÜRECİNDE MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK TUTUMLARININ İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Özet Koronavirüs Kovid-19 salgını, 2020'de dünya çapında yaşamı sekteye uğrattı. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi Kovid-19 salgını eğitimi de birçok yönden etkiledi. Dünyadaki ülke eylemleri, sosyal teması sınırlandıran tedbirler getirerek, koronavirüsün yayılmasını azaltmak için ortak hedefler gerçekleştirdiler. Birçok ülkede yüz yüze eğitim ve sınavlar askıya alındı. Koronavirus 2019 (KOVID-19) salgını, küresel dünyada da yaşanırken yüksek eğitim-öğretim toplulukları için de önemli zorluklar yaratmıştır. Değişen sistemler eğitimde çağdaş yönelimlerin uygulanması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Bu uygulamalardan en önemlisi uzaktan eğitimdir. Uzaktan eğitim terimi öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak ayrı ortamlarda bulunmaları ile gerçekleşen eğitimi ifade etmektedir. Günümüz yükseköğretiminde ise uzaktan eğitim farklı düzeylerde sürdürülürken yeni koronavirüs salgını (Covid-19) kapsamında zaruretle uygulama kapsamına alınmıştır. Bu araştırmada Kovid-19 sürecinde meslek yüksekokulu öğrencilerinin uzaktan eğitime yönelik tutumları incelenmiş, memnuniyet düzeyinde olumsuza yakın tutumlar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
Investigation Of Vocational School Students' Attitudes Towards Distance Education In The Covid-19 Process
2020
Yazar:  
Özet:

Abstract The coronavirus Covid-19 outbreak disrupted life around the world in 2020. As in all other industries, the Kovid-19 outbreak has affected education in many ways. Country actions around the world have set common goals to reduce the spread of the coronavirus by introducing measures that limit social contact. Face-to-face training and exams were suspended in many countries. While the coronavirus 2019 (COVID-19) epidemic was also experienced in the global world, it also created significant difficulties for higher education communities. Changing systems have revealed the necessity of applying contemporary orientations in education. The most important of these applications is distance education. The term distance education refers to the education that takes place when the student and the teacher are physically in separate environments. In today's higher education, while distance education is carried out at different levels, it is necessarily included in the scope of application within the scope of the new coronavirus epidemic (Covid-19). In this study, the Attitudes of Vocational School Students towards Distance Education in the Kovid-19 Process were examined and negative relationships were found at the level of satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.537
Atıf : 1.116
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research