Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Description, Damages and Control of Broomrape (Orobanche spp.)
2009
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyada pek çok ülkede ve Türkiye’de bazı önemli kültür bitkilerinin (mercimek, bakla, domates, patates, tütün, ayçiçeği vb.) üretimi canavarotları (Orobanche spp.) tarafından tehdit altındadır. Bu tehdit nedeni ile canavar otlarının konukçusu olduğu kültür bitkilerinin ekim alanı bazı ülkelerde her geçen yıl daralmakta, canavarotu ile ağır bulaşık tarlalarda üretimden vazgeçilmektedir. Canavar otlarının yüz binlerce tohum üretmesi, tohumlarının uzun yıllar canlılığını yitirmeden toprakta kalabilmesi ve bu tohumların çok küçük olması nedeniyle çevreye çok kolayca yayılabilmesi bu yabancı otla mücadeleyi zorlaştıran önemli özelliklerindendir. Bunların yanısıra tam parazit bir yabancı ot olup konukçusu ile çok sıkı ilişkisinden dolayı da bir çok kültür bitkisinde ne yazık ki bu yabancı ota karşı ekonomik ve etkili bir kontrol yöntemi geliştirilememiştir. Canavar otlarına karşı kontrol yöntemlerinin yetersiz kalması da bu yabancı otlarının tarımsal alanlarda her geçen gün öneminin artmasına neden olmaktadır. Canavar otları ile ilgili sorunun boyutu yurdumuzun bazı bölgelerinde belirlenmiş olmasına rağmen, bir çok bölgesinde henüz bilinmemektedir. Buna rağmen canavar otu ile kültürel önlemler, dayanıklı çeşit yetiştirme, solarizasyon, biyolojik mücadele gibi mücadele yöntemleri uygulanmaktadır. Ancak, bugün için etkin bir kimyasal mücadelesi bulunmamakta olup kimyasal mücadele arayışları devam etmektedir

Anahtar Kelimeler:

Description, Damages and Control of Broomrape (Orobanche spp.)
2009
Yazar:  
Özet:

In many countries in the world and in Turkey some important cultural plants (marcimek, bakla, tomatoes, potatoes, tobacco, peanut butter, etc.) Production of monsters (Orobanche spp.) It is under threat. Because of this threat, the outskirts of culture plants in which monster herbs are the guests are reduced every year in some countries, the monster and the heavy washing fields are abandoned. The fact that monster herbs produce hundreds of thousands of seeds, that their seeds remain in the soil without losing their lifetime for many years, and that these seeds can easily spread into the environment because they are very small, is one of the important features that makes it difficult to fight this strange herb. In addition to this, the whole parasite is a foreign herb and due to its very close relationship with its guest, and in many cultural plants, unfortunately, this foreign herb has not developed an economic and effective method of control. The lack of control methods against monster herbs also causes the importance of these foreign herbs in agricultural areas to increase on a daily basis. Although the size of the problem related to monster herbs has been determined in some areas of our homeland, it is not yet known in many areas. However, with the monster grass, cultural measures, sustainable variety cultivation, solarization, biological struggle, such as combat methods are applied. However, there is no effective chemical struggle for today and chemical struggle is ongoing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 451
2023 Impact/Etki : 0.552
Türkiye Herboloji Dergisi