Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
Buket Uzuner’in Kişilikler Oyunu ve Fantastik-Ütopik Dünyası: Balık İzlerinin Sesi Romanı
2007
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Buket Uzuner’in 1992’de yayımlanan Balık İzlerinin Sesi postmodern anlatı olma özelliğine sahiptir. Roman çoğulculuk, metinlerarasılık, karşıtlıklar, ironi, parodi, üst kurmaca, parçalılık, oyun, ajanlık, hayat ve kurmaca, yalan ve gerçek, rüya ve gerçek, aşk ve cinsellik, fantastik ve masal, merak ve şaşırtma gibi ögeleri içerisinde barındırır. Balık İzlerinin Sesi, küçük hacmine, sade diline rağmen mantığın sınırlarını zorlayan gerçeküstücü ögelerle yüklü fantastik-ütopik kurgu olarak çok katmanlı yapısı, metinlerarası ilişkiler ağı ve konusunu Türk edebiyatında pek alışılmamış bir roman üslûbunda şaşırtıcı tarzda anlatmasıyla güç bir roman olma niteliğine sahiptir

Anahtar Kelimeler:

bouquet of longer's personality game and fantastic world of fish traces sound novel
2007
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

bouquet uzuner’s voice of fish traces released in 1992 has the feature of being a postmodern narrative novel pluralism textrests ironi parodi top-building shredded game agenty lies in life and building, and real dream and real love and sexuality are fantastic and fairy tale wonder and surprised, despite the simple language of the voice of fish traces, which forced the limits of logic, the fantastic structure as a fantastic constructive fiction with real-of-the-the-counter relations network and its subject in many styles of artifacturing in turkish literature

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Türkbilig

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 2.551
Türkbilig