Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 9
E-DEVLET ALANINDA YAPILMIŞ TEZLERİN SİSTEMATİK DERLEMESİ: 2003-2022
2023
Dergi:  
ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2003-2022 yılları arasında e-devlet konusuna ilişkin üretilen tezlerin genel hatlarıyla kapsamlı bir şekilde sınıflandırılması ve daha bütüncül bir açıdan incelenmesidir. Bu bağlamda çalışmada, sistematik derleme metodu tercih edilmiştir. Ulusal Tez Merkezi web tabanında ‘E-devlet’ kavramı anahtar kelime olarak kullanılarak tarama yapılmıştır. Tarama sonucunda Türkiye’de 2003-2022 yıllarında yapılmış, toplam 214 adet yüksek lisans ve doktora tezine ulaşılmıştır. Ulaşılan bu tezlerin tamamı araştırma kapsamına alınmış ve içerik analizi yöntemi ile veriler elde edilmiştir. Veriler yayın yılı, üniversite, enstitü, anabilim dalı, yazım dili, danışman unvanı, araştırma yöntemi, araştırma türüne göre incelenmiş ve elde edilen bulgular tablolar halinde sunulmuştur. Araştırma sonuçları ele alındığında, en çok çalışma yapılan yılın 2019 yılı olduğu, yüksek lisans tezlerinde konunun daha çok çalışıldığı, nitel araştırma yönteminin daha çok tercih edildiği, yazım dili olarak çoğunlukla Türkçe’nin kullanıldığı saptanmıştır. Elde edilen bu sonuçlar doğrultusunda, e-devleti konu alan makaleler üzerinde de bir sistematik derleme çalışmasının gerçekleştirilmesi, yeni oluşturulacak tezlerde nicel yöntem kullanımının daha avantajlı olacağı, doktora tezlerinin ilgili konuyla alakalı az kaldığı ve bu alanda çalışmaların yapılması gerektiği, ayrıca sosyal bilimler dışında ki farklı bilim alanlarının da konuyla ilgili çalışma yapabileceği önerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Systematical Assessment of Theses in the E-Government Area: 2003-2022
2023
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to categorize the theses produced on the subject of e-government in a comprehensive manner and to study them in a more comprehensive perspective between 2003 and 2022. In this context, the method of systematic assembly was preferred. The National Thesis Center’s web base has been scanned using the concept ‘e-government’ as a keyword. As a result of the survey in Turkey in 2003-2022, a total of 214 master’s and doctoral theses were achieved. All of these dissertations have been taken into the scope of research and data have been obtained through the method of content analysis. The data; year of publication, university, institute, anatomy branch, writing language, consultant title, research method, research type, and the findings obtained are presented in tables. When it comes to the results of the research, the most studied year is 2019, the subject is more studied in the master's theses, the quality research method is more preferred, the writing language is mostly used in Turkish. According to the results obtained, the implementation of a systematic compilation work on the articles on the subject of e-state, the use of quantum methods in the newly created theses will be more advantageous, the doctoral theses are less related to the subject and the studies in this field should be carried out, and the various fields of science, in addition to social sciences, can also work on the subject.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 1.073
2023 Impact/Etki : 0.133
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
314/520

ASSAM Uluslararası Hakemli Dergi