Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 59
 İndirme 10
TÜRKİYE’NİN İKLİM AKSİYONUNUN BUGÜNKÜ DURUMU
2019
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanayileşme ile yıllardan beri hoyratça atmosfere yayılmasına göz yumulan ve insan kaynaklı olan sera gazlarının,  iklim değişikliği üzerindeki yıkıcı etkileri, günümüzde sadece gelişmekte olan ülkeleri değil gelişmiş ülkeleri de etkileyen bir canavara dönüşmüştür. Gelinen noktada, önlem alma zorunluluğu artık alarm seviyesine ulaşmıştır. Dünyayı etkileyen küresel iklim krizi ile bütünsel mücadele etmek amacıyla, uluslararası protokol ve antlaşmalar yoluyla gelişmiş AB ülkelerinin belirledikleri ve BM’in de iklim değişikliği çerçeve programına adapte ettiği iklim aksiyonu planı yürürlüğe konulmuştur. Bu çalışmanın amacı başta Türkiye olmak üzere AB ülkelerinin iklim aksiyon planı çerçevesinde aldıkları önlemlerin etkinliğini araştırmaktır. Çalışmada, Eurostat veri tabanında yer alan ve iklim değişikliği ile mücadelede kullanılan ölçme ve değerlendirme göstergeleri kullanılmaktadır.  Gri ilişki analiz yöntemi kullanılarak seçilen göstergeler altında AB+28, Türkiye, İsveç ve Norveç karşılaştırılacaktır.  Yapılan analiz sonucuna göre Türkiye’nin gelişmiş bazı Avrupa ülkeleri gibi, 2008-2018 yıllarında küresel iklimle mücadele konusunda yeterli mücadele yapmadığı Türkiye’nin AB ülkeleri ile karşılaştırılmasında bu ülkeler arasında zayıf kalan konumunu istikrarlı bir şekilde koruduğu görülmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

The current situation of Turkey's climate action
2019
Yazar:  
Özet:

The devastating effects of human-made greenhouse gases on climate change, which have been observed for years by industrialization, have become a monster that today affects not only developing countries, but also developed countries. At this point, the need to take measures has now reached the alarm level. In order to combat the global climate crisis that affects the world, the climate action plan is implemented through international protocols and treaties, defined by developed EU countries and adapted by the United Nations to the Climate Change Framework Programme. The aim of this study is to investigate the effectiveness of the measures taken by EU countries, including Turkey, in the framework of the climate action plan. The study uses the measurement and evaluation indicators included in the Eurostat database and used in the fight against climate change.  Under the selected indicators using the Grey Relationship Analysis method, the EU+28 will be compared to Turkey, Sweden and Norway.  According to the results of the analysis, Turkey, like some developed European countries, did not fight enough to fight global climate in the years 2008-2018; Turkey in comparison with the EU countries appears to maintain its weak position between these countries in a stable manner.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.477
Atıf : 13.820
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
113/520

Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi