Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
SUUDİ ARABİSTAN VE RUSYA PETROL FİYAT SAVAŞININ DÜNYA PETROL PİYASALARI ÜZERİNDE KELEBEK ETKİSİ
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgını esnasında dünya küresel bir salgın hastalık ve ekonomik durgunluk ile savaşırken, Mart 2020’den itibaren Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki petrol fiyatları savaşı petrol piyasalarını etkilemiştir. 6 Aralık 2019 Viyana OPEC-Non-OPEC bakanlar toplantısında Suudi Arabistan ve Rusya’nın kendi ulusal çıkarları doğrultusunda ortaklaşa aldıkları kararlara göre davranacakları ümit edilmişti. Ancak, Suudi Arabistan petrol fiyatını düşürecek olan üretim arttırma politikasını uygulamak isterken, Rusya petrol fiyatlarının yükselmesi ümidiyle petrol üretim oranının azaltılmasını istemiştir. Bu gelişmeler ışığında, bu çalışmanın amacı OPEC üyesi olan Suudi Arabistan ile OPEC üyesi olmadan dünyanın en güçlü petrol üreticisi ülkeleri arasında sıralanan Rusya arasında meydana gelen petrol fiyatları savaşının petrol piyasalarına verdiği olumsuz etkinin araştırılmasıdır. Çalışma kapsamında, 2018-2020 yılları arasındaki dünya petrol talep miktarları karşılaştırılmış, petrol rezerv ve üretim verilerine yer verilmiştir. Ayrıca Covid-19 salgını ve petrol piyasalarının çökmesine neden olan iki ülke arasındaki petrol fiyat savaşı kaynaklı petrol piyasa fiyatları değerlendirilmiştir. Değerlendirme esnasında, petrol piyasalarına ilişkin 2020-2024 yıllarına ilişkin tahminlere yer verilmiştir. Çalışmada konuya ilişkin haberler ve ilgili literatür incelenmiş ve uluslararası petrol fiyat endeksleri ve tahminler tablo ve grafikler ile gösterilmiştir. Çalışmanın sonucunda, Nisan 2020’ye kadar süren geçici fiyat ve üretim savaşı sonrasında kimilerine göre antlaşma kimilerine göre de bir ateşkese gidilerek normalleşme sürecinin sağlandığı görülmüştür. Ancak küresel durgunluk ve küresel salgın ile kum şatosu gibi dağılmış olan petrol piyasalarının, Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki krize olumsuz tepki verdiği sonucuna ulaşılmıştır. Doğal olarak birden dibe vuran fiyatların ve piyasa tepkilerinin toparlanması zaman alacağından, ileriki yıllara dönük petrol fiyatlarına ilişkin tahminlerde de bir dalgalanma yaşandığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Saudi Arabia and Russia oil price war impact on world oil markets
2020
Yazar:  
Özet:

While during the Covid-19 epidemic, the world is fighting a global epidemic disease and economic stagnation, from March 2020 the oil price war between Saudi Arabia and Russia has affected the oil markets. On December 6, 2019, the OPEC-Non-OPEC ministers’ meeting in Vienna was hoped that Saudi Arabia and Russia will act according to the decisions they joined in line with their own national interests. However, while Saudi Arabia wants to implement a production boost policy that will lower oil prices, Russia has demanded a reduction in oil production rate in the hope of oil prices to rise. In light of these developments, the aim of this study is to investigate the negative effects of the oil price war between Russia, which is ranked among the world’s strongest oil producer countries without the OPEC member Saudi Arabia and the oil markets. In the framework of the study, the quantities of global oil demand between 2018-2020 were compared, included in oil reserves and production data. The oil market prices were also evaluated due to the oil price war between the two countries that caused the Covid-19 epidemic and the crash of the oil markets. During the evaluation, the oil markets for the years 2020-2024 were forecasted. The study examined the news and related literature on the subject and displayed international oil price indicators and forecasts with tables and graphs. According to the study, after the temporary price and production war that lasted until April 2020, some said the treaty was a ceasefire and some said the normalization process was achieved. But the conclusion has been that the global stagnation and the global epidemic and the oil markets, dispersed like the sand castle, have reacted negatively to the crisis between Russia and Saudi Arabia. Of course, as it will take time to recover from the prices and market reactions that suddenly fall, there is also a fluctuation in the forecast of oil prices for the coming years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 342
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)