Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Yazma Becerisinin Değerlendirilmesinde Puanlayıcı Davranışlarının İncelenmesi
2023
Dergi:  
Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı yabancı dil öğretmenlerinin, yazma becerisini değerlendirilmesindeki puanlama davranışlarına ilişkin betimsel veriler elde etmektir. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı çalışmada yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile 73 öğretmenden demografik bilgiler, İngilizce ve Fransızca dillerini öğrenen öğrencilere yazdırılan B1 düzeyindeki bir metne verilen puan ve bu metni değerlendirme sürecini betimledikleri paragraf elde edilmiştir. Verilerin SPSS programı, belge inceleme ve betimsel çözümleme teknikleriyle incelenmesiyle öğretmenlerin puanlama davranışlarının farklılık sergilediği görülmüştür. Nitekim öğretmenlerin puanlama yaparken çoğunlukla ölçüt kullanmadıkları görülmüştür. Ayrıca ölçüt kullanan öğretmenlerin, farklı sayılarda bölümlerden oluşan ve farklı veya aynı puan değerine sahip ölçekler geliştirmesi öğretmenlerin kararsızlık yaşadığını göstermesi bakımından önemlidir. Öğretmenlerin çoğunlukla yazma ürününün biçimsel boyutuna odaklandığı, katılımcı öğretmenlerin sınırlı bir bölümünün hata türleri arasında ayrım yaptığı veya hata ile puan denkliğini gözettiği sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların cinsiyeti, çalıştığı kurumu ile verdiği puan arasında bir ilişki olduğu, ancak yaşı ve deneyim süresi ile verdiği puan arasında anlamlı bir ilişki olmadığı sonucuna da ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Raters’ Scoring Behaviours In The Assessment Of Writing
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to obtain descriptive data on the scoring behaviours of foreign language teachers in the assessment of writing. In this case study, data related to the demographic characteristics of the teachers, the score they gave and the discourse describing their scoring process were obtained with the help of an interview form through the semi-structured interview technique. At the end of the descriptive analysis of data, it was revealed that the scoring behaviours of the teachers varied greatly, that most of the teachers did not use a scale during scoring, that the teachers who used a scale developed various scales with different sections and points, which indicates that teachers are indecisive, and that teachers mostly focused on the formal-grammatical- dimension of the written product. The study also revealed that there was a significant relation between the scores of the raters and their gender, between their scores and their institution. Keywords: foreign language teaching, writing assessment, scoring, raters

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 785
2023 Impact/Etki : 0.105
Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi