Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
PARASOSYAL İLİŞKİ KURMA NEDENİ VE NASILI: PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK VE YAŞAM DOYUMU AÇISINDAN BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin parasosyal ilişki kurmaları üzerinde psikolojik sağlamlık ve yaşam doyumunun yordama gücü incelenmiştir. Araştırma grubunu 110 erkek (% 24.5) ve 339 kadın (% 75.5) olmak üzere toplam 449 üniversite öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak Parasosyal Etkileşim Ölçeği, Risk Faktörlerini Belirleme Listesi,  Kendini Toparlama Gücü Ölçeği ve Yaşam Doyumu Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizi ile ilgili olarak ise cinsiyet değişkeninin parasosyal ilişki üzerindeki etkisinin incelenmesine yönelik olarak tek yönlü varyans analizi yapılmıştır. Yapılan tek yönlü varyans analizi sonucunda cinsiyet değişkeninin parasosyal ilişki kurma üzerinde anlamlı bir fark oluşturmadığı bulgusu elde edilmiştir. Psikolojik sağlamlık ve yaşam doyumu değişkenlerinin parasosyal ilişki üzerindeki yordama güçlerinin incelenmesi amacıyla ise path analizi yapılmıştır. Yapılan path analizi sonucunda ise psikolojik sağlamlık ve yaşam doyumunun parasosyal ilişki kurma üzerinde düşük düzeyde anlamlı şekilde yordama gücü olduğu bununla birlikte yaşam doyumunun psikolojik sağlamlığa göre parasosyal ilişki üzerinde daha yüksek bir etki gücüne sahip olduğu bulunmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

PARASOSYAL İLİŞKİ KURMA NEDENİ VE NASILI: PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK VE YAŞAM DOYUMU AÇISINDAN BİR İNCELEME
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, university students have studied the psychological strength and the power of life satisfaction on the establishment of parasosial relationships. The research group consisted of a total of 449 university students, including 110 men (24.5 percent) and 339 women (75.5 percent). The study used the measure of parasosal interaction, the list of risk factors, the measure of self-collecting power and the measure of life-take as a data collection tool. In the analysis of the data, one-way variance analysis was conducted to study the impact of gender variables on parasosial relationships. The one-way variance analysis found that the gender variable did not make a significant difference on the establishment of parasosial relationships. The path analysis was conducted in order to study the strengths of psychological stability and life-satisfaction variables on the parasosial relationship. The path analysis found that psychological stability and life satisfaction have a low level of meaningful power to spend on the establishment of parasosial relationships, but life satisfaction has a higher influence on the parasosial relationships compared to psychological stability.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 779
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi