User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 25
 Downloands 4
GLOBAL GREEN LOGISTICS PROJECTS IN GREEN MARKETING MIX
2019
Journal:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Author:  
Abstract:

Günümüzde insanların yeşil yaşamı tercih etme eğiliminde olduğu görülmektedir. Kamu kurumları ve özel kurumlar pazarlama stratejilerinde değişikliğe giderek yeşil pazarlamayı ön plana çıkaran uygulamalar yapmaktadır. Yeşil pazarlama karmasının önemli bir fonsiyonu yeşil lojistik uygulamalarıdır. Dünya genelinde artan bir hızla lojistik faaliyetlerinde yeşil uygulamalar yapılmaktadır. Küresel bazda yeşil lojistik faaliyetleri desteklenmektedir. Bu anlamda en büyük proje destekçilerinden biri Avrupa Birliğidir. Avrupa Birliği 2007-2013 yılları arasında 7. Çerçeve programı bünyesinde ve 2014-2020 yılları arasında Horizon2020 programı çerçevesinde yeşil projelere büyük önem vermiştir. 7. Çerçeve programı süper yeşil olarak da anılmaktadır. Bu bağlamda Avrupa Birliği tarafından öncelikli olarak desteklenen yeşil lojistik projeleri incelenmiştir. Projeler konularına, uygulandığı çerçeve programına ve anahtar sözcüklere göre listelenmiştir. Anahtar sözcükler projenin özellikle yoğunlaştığı yeşil lojistik uygulaması gözönünde bulundurularak seçilmiştir. Sonuç olarak yeşil lojistik projelerinin yeşil taşımacılık, düşük karbon emisyon oranları, atık yönetimi ve akıllı bilgi sistemleri ana başlıkları altında yoğunlaştığı gözlemlenmiştir. Desteklenen proje konularının aciliyet arzeden yeşil lojistik konuları olduğu düşünülmektedir. Bu anlamda projelerden faydalanan veya faydalanmayan tüm ülkelerin bu konulara önem vermesi gerekmektedir. Küresel bir sorunla karşı karşıyayız çözüm tüm ülkelerin işbirliği ve ortak hareket etmesi ile çözülebilecektir. Çalışmada yeşil lojistik alanında önemli olan konular ve desteklenen projelerin kapsamı küresel bazda ülkelere yol gösterici olması açısından araştırılmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.031
Cite : 360
2023 Impact : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences