User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
 Downloands 1
YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE İŞBİRLİĞİ İŞBİRLİĞİ TEKNİĞİ VE CANVA UYGULAMASINDAN YARARLANMA
2022
Journal:  
International Journal of Language Academy
Author:  
Abstract:

Yabancı dil öğretiminde öğrenicilerin dil becerilerini geliştirebilmek için farklı yöntem ve tekniklerden yararlanılmaktadır. İş birliği iş birliği tekniği de bunlardan biridir. İş birliği iş birliği tekniği sadece bireysel gelişimi değil bütün öğrenicilerin iletişim halinde olarak ve eğitim sürecinde aktif bir rol alarak gelişimlerini amaç edinmektedir. Çeşitli aşamalardan oluşan bu teknikte oluşturulan takımlardaki her öğrenici belirlenen konuyu anlatmak üzere sunum hazırlamaktadır. Sunum hazırlama hususunda ise takımlardaki öğreniciler arasındaki iş birliğini artırabildiği ve konuyu daha dikkat çekici hale getirebildiği için Canva, kullanılabilir bir uygulama olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde iş birliği iş birliği tekniğinde Canva uygulamasından nasıl yararlanılabileceği hakkında örnek bir uygulama hazırlamaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden olan tarama ve doküman analizi modelleri kullanılarak hazırlanan çalışmada öncelikle iş birlikli öğrenme yöntemi ve iş birliği iş birliği tekniği açıklanmıştır. Daha sonra Canva uygulaması incelenerek özellikleri tanıtılmış ve dil öğretiminde kullanılabilirliği açıklanmıştır. Örnek uygulamadaki öğrenici sayısının on iki; öğrenicilerin dil düzeylerinin ise B2 olduğu varsayılmıştır. Çalışmada yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde iş birliği iş birliği tekniğinin ve Canva’nın kullanılmasıyla birlikte öğrenicilerin birbirleriyle daha fazla Türkçe iletişim kurabileceği, dil becerilerinin gelişebileceği, eğitim sürecinde daha aktif olabilecekleri, dil öğrenme motivasyonlarının artabileceği anlaşılmış ve birtakım önerilerde bulunulmuştur. Çalışmanın, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi sınıflarındaki iş birliği iş birliği tekniğine dayalı etkinliklere ve bu süreçte Canva’dan yararlanılmasına kaynaklık edebileceği umulmaktadır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






International Journal of Language Academy

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.247
Cite : 1.594
2023 Impact : 0.169
International Journal of Language Academy