Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Kolon Karsinomunun Preoperatif Lenf Nodu Evrelemesinde Pet-Bt’nin Etkinliği
2020
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Erken evre Kolon kanserinde en önemli prognostik belirteç bölgesel Lenf Nodu (LN) metastazı durumudur. Ayrıca uygun tedavi planının yapılabilmesinin en önemli şartı da tam evrelemenin yapılmış olmasıdır. Amaç: Çalışmamızda erken evre Kolon kanserinde preoperatif Pozitron Emisyon Tomografisi (PET/BT)’nin bölgesel LN’ları ile ilşkisini incelemeyi amaçladık. Yöntemler: Kliniğimizde Mart 2014 ve Temmuz 2019 tarihleri arasında tedavi ettiğimiz 83 erken evre Kolon kanseri hastasının verilerini retrospektif olarak analiz ettik. Preoperatif PET/BT bulguları ile Patolojik evrelemedeki bulguları karşılaştırdık Bulgular: Erken evre Kolon kanserinde PET/BT’nin LN metastazını göstermede sensitivite, spesifite ve doğruluk oranını sırasıyla %66,7, %64 ve %65,1 olarak belirledik. Tartışma: Çalışmamıza göre erken evre kolon kanserinde PET/BT’nin LN metastazını göstermedeki sensitivite ve spesifitesi tatmin edici olmaktan uzaktır. Sonuç: Konu ile ilgili yayınlanmış çalışmalarda genel olarak kolon ve rektum kanserli hastalar beraber incelenmiştir. Çalışmamızda sadece Kolon kanserli hastalar incelendiğinde hasta grubu olarak daha homojendir. Bu bakımdan literatüre katkı sunabileceğimizi düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Pet-Bt in the Preoperative Lymph Node Evolution of Colon Carcinoma
2020
Yazar:  
Özet:

Introduction: Early stage in colon cancer is an important prognostic indicator of regional lymphatic nodus (LN) metastasis. It is also essential that a proper treatment plan is made. Purpose: In the early stage of our study, we aimed at examining the inheritance of preoperative Pozitron Emission Tomography (PET/BT) with regional LNs in colon cancer. Methods: In our clinic, we analyzed the data of the 83 early stages of colon cancer patients we treated between March 2014 and July 2019 in a retrospective way. We compared preoperative PET/BT findings with the findings in the pathological phase findings: Early stage PET/BT's LN metastasis indicated sensitivity, specificity and accuracy rates were 66,7, 64% and 65,1% respectively. Discussions: According to our study, the sensitivity and specificity of PET/BT to show LN metastasis in early stages of colon cancer is far from satisfactory. Result: In published studies on the subject, patients with colon and rectum cancer have been studied together. In our study, it is more homogeneous as a patient group when only colon cancer patients are studied. We think we can contribute to literature.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.084
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi