Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Okul Yöneticilerinin İletişim Becerilerine İlişkin Yönetici ve Öğretmenlerin Algılama Düzeyleri (Erzurum İli Örneği)
2015
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul yöneticilerin iletişim becerilerinin okul yöneticileri ve öğretmen algı- larına göre farklılık gösterip göstermediği belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma tarama modelinde olup betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın evrenini 2012-2013 eğitim öğretim yılında Erzurum ili Yakutiye ilçesinde ilkokul ve ortaokulda görev yapan 2317 öğretmen ve 227 okul yöneticisi oluşturmaktadır. Bu çalışmanın örneklemini 352 öğretmen ve 40 okul yöneticisi oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak Şimşek (2003) tarafından geliştirilmiş olan “iletişim becerileri anketi” geliştirilerek kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde aritmetik ortalama, standart sapma ve t testi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda okul yöneticilerinin iletişim becerilerine yönelik algılarının “üst düzeyde güçlü” olduğu, öğretmenlerin okul yöneticilerinin iletişim becerilerine yönelik algılarının ise “güçlü fakat geliştirilmesi gereken” düzeyinde olduğu ve okul yöneticilerinin iletişim becerilerinin düzeyine ilişkin, öğretmen ve okul yöneticisi algıları arasında anlamlı farklılık olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
-
2015
Yazar:  
Özet:

This study investigates whether communication skills of school administrators change according to the perceptions of school administrators and teachers. The study is in descriptive survey model. The population of the study consists of 2317 teachers and 227 school administrators working at primary and secondary schools of Yakutiye district of Erzurum during 2012-2013 academic year. 352 teachers and 40 school administrators form the sample of the study. ‘Communication Skills Survey’ developed by Şimşek (2003) has been revised and used as data collection instrument. Arithmetic mean, standard deviation and t-test have been used for data analysis. As a result of the study, it is found that the perceptions of school administrators towards communication skills are highly strong; the perceptions of teachers towards school administrators’ communication skills are strong but need to be developed; there is a meaningful difference between teachers’ and school administrators’ perceptions on school administrators’ communication skills

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.048
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences