Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 20
 İndirme 8
MODERNİZMDEN POSTMODERNİZME TÜKETİMİN EVRİMİ VE EKONOMİ POLİTİĞİNİ ANLAMAK
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketim çağımızda en çok tartışılan konulardan biri olup, geçmişte taşıdığı anlamla günümüzde ifade ettiği anlam birbirinden farklılık göstermektedir. Postmodern dönemle birlikte, tüketim ekonomik ve insan ihtiyacına dayalı bir faaliyet olmanın çok ötesine geçmiştir. Modern dönemde ihtiyaca dayalı tüketen, rasyonel kararlar alan ve tek tip ürünle tatmin olabilen tüketici kimlikleri yerini zevk ve haz duymak için tüketen ve kendine saygınlık kazandıracak ürünleri tercih eden postmodern tüketici kimliklerine bırakmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, modern dönemden postmodern döneme tüketimin, tüketimin evrimini ve bu evrimi ekonomi politik ekseninde açıklamak ve postmodern tüketim anlayışının yarattığı tüketim kalıpları üzerinde durmaktır.

Anahtar Kelimeler:

From modernism to postmodernism to consumption evolution and understanding the economic policy
2019
Yazar:  
Özet:

Consumption is one of the most discussed topics in our era, and the meaning it has in the past is different from the meaning it has in today. With the postmodern era, consumption has gone far beyond being an economic and human-based activity. Consumer identities that consume on the basis of need in modern times, make rational decisions and can be satisfied with a single type of product, leave their place to postmodern consumer identities that consume for pleasure and pleasure and prefer products that will gain self-righteousness. The main objective of this study is to explain the evolution of consumption from the modern era to the postmodern era and this evolution in the economic political axis and to stand on the consumption patterns created by the postmodern consumption concept.

Anahtar Kelimeler:

Understanding Evolution and Economic Politics Of Consumption From Modernism To Postmodernism
2019
Yazar:  
Özet:

Consumption is one of the most controversial topics in our day, and the meanings it expresses in today's sense are different from each other. With the postmodern era, consumption has gone far beyond being based on economic and human needs. In the modern era, consumer identities, which consume what they need, who make rational decisions and can be satisfied with a uniform product, leave their place to postmodern consumer identities who prefer to consume and enjoy self-esteem to enjoy their pleasure. The main purpose of this work is to explain the postmodern consumption of the modern period, the evolution of consumption and its evolution on the political axis of the economy and the consumption patterns created by the postmodern consumption concept.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi