Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 8
Türkiye’de İşe Gömülmüşlük Üzerine Yapılan Araştırmaların İçerik Analizi
2023
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, ulusal literatürde işe gömülmüşlük üzerine 05.09.2022 tarihine kadar yapılmış olan çalışmaların tür, kullanılan dil, nitelik, veri toplama yöntemi, yıl, kullanılan ölçek, örneklem kitlesi, kullanılan analiz metodları, kullanıldığı değişken türü, ilişkili olduğu bağımlı, bağımsız, aracı ve düzenleyici değişkenler, değişkenler arasındaki korelasyonun yönü gibi kriterler bakımından inceleyerek literatüre katkı sunmaktır. Araştırmada işe gömülmüşlük ile ilgili makale, tez, bildiri ve kitap bölümlerinden oluşan toplam elli sekiz (58) çalışma incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, işe gömülmüşlük ile ilgili çalışmaların en çok makale türünde yapıldığı, kullanılan dil bakımından en fazla Türkçe dilinin kullanıldığı, araştırmaların büyük bir çoğunluğunun nicel araştırmalardan oluştuğu, veri toplama tekniği olarak en fazla anket yönteminin kullanıldığı, çalışmaların büyük bir kısmının 2016-2021 yılları arasında yapıldığı tespit edilmiştir. Araştırmalarda sadece uluslararası ölçeklerin kullanıldığı, turizm sektörü çalışanları örnekleminin daha çok tercih edildiği belirlenmiştir. Yapılan araştırmalarda İşe gömülmüşlük kavramının en çok bağımlı değişken rolünde kullanıldığı ve en sık algılanan örgütsel destek, işten ayrılma niyeti ve tükenmişlik değişkenleri ile ilişkilendirildiği saptanmıştır. İşe gömülmüşlüğün algılanan örgütsel destek ile pozitif işten ayrılma niyeti ve tükenmişlik değişkeni ile de negatif bir ilişki içerisinde olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın sonuç kısmında işe gömülmüşlük kavramını çalışmayı düşünen araştırmacılara önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Contents Of The Research Done On Employment Funeral In Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to contribute to the literature by examining the type of studies on employment in national literature until 05.09.2022, the language used, the quality, the method of data collection, the year, the scale used, the mass of sampling, the analytics methods used, the variable type used, the dependent, independent, instrumental and regulatory variables that are related, the direction of the correlation between the variables. In the study, a total of fifty eight (58) studies, consisting of articles, theses, declarations and book sections related to employment, were studied. In the research, the content analysis technique of the quality research methods was used. According to the findings obtained, the most work related to employment was done in the type of article, the most Turkish language was used in terms of the language used, the majority of the research was made up of quantitative research, the most survey method was used as data collection technique, the majority of the studies were done between 2016-2021. Research has found that only international scales are used, and tourism sector employees are preferred to take samples. Research has found that the concept of Employment is used in the most dependent variable role and is most frequently perceived associated with organizational support, the intention of leaving the job and the exhaust variables. It is also determined that entered work is in a negative relationship with the organizational support and the intention to leave the job positively and the exhaust change. In the result of the research, the researchers were given recommendations to researchers who thought to study the concept of engraving.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini