Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 22
 İndirme 6
Youtube Videolarının Destinasyonu Ziyaret Etme Niyetine Etkisi: Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin hızla gelişimiyle birlikte her geçen gün sosyal medya ağları, hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmekte ve yaşantımızı etkilemektedir. Bu sosyal ağlardan biri olan YouTube aracılığıyla kullanıcılar her türden görsel ve işitsel videolarını, hızlı ve kolay bir biçimde geniş kitlelerle paylaşabilmektedirler. İnternet kullanımının artmasıyla turizm sektörü de sosyal medya ağlarını kullanarak destinasyon pazarlama faaliyetlerini dijital ortamda gerçekleştirmeye başlamıştır. Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı turizm sektöründe destinasyon pazarlama çabaları için YouTube video paylaşım sitesi önem kazanmıştır. Bu çalışmayla, destinasyonlara yönelik YouTube videolarının turistlerin destinasyonu ziyaret etme niyeti üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Veri toplama yöntemi olarak anket tekniği kullanılmıştır. 2021 yılı Mart ve Nisan ayları arasında çevrimiçi (survermonkey) olarak gerçekleştirilen veri toplama süreci sonunda 398 geçerli anket toplanmıştır. Analizlerde tanımlayıcı istatistiklerin yanı sıra, faktör analizi, korelasyon ve regresyon analizinden yararlanılmıştır. Katılımcıların YouTube videolarına karşı tutumlarının destinasyonu ziyaret etme niyetini etkilediği tespit edilmiştir. YouTube videolarının özgünlüğünün ve kullanımından alınan keyfin destinasyonu ziyaret etme niyetini arrtırdığını göstermektedir. Buna karşın, YouTube videolarına karşı duyulan güvenin ise destinasyonu ziyaret etme niyeti üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Youtube Videos On The Intention Of Non-visiting: A Research On Local Tourists
2022
Yazar:  
Özet:

With the rapid development of technology, social media networks are becoming an indispensable element of our lives and affecting our lives every day. Through YouTube, which is one of these social networks, users can share all kinds of visual and hearing videos, quickly and easily with large audiences. With the increased use of the internet, the tourism sector has also started to carry out destination marketing activities in the digital environment using social media networks. YouTube video sharing site has gained importance for destination marketing efforts in the tourism sector where the competition is intense. This study has studied the impact of YouTube videos on the intention of tourists to visit the destination. The data collection technique is used as a method. By the end of the data collection process carried out online (survermonkey) between March and April of 2021, 398 current surveys were collected. In the analysis, as well as the identificative statistics, the analysis of the factor, the correlation and the regression analysis were used. It has been found that participants’ attitudes towards YouTube videos have influenced their intention to visit the destination. It shows that the originality of YouTube videos and the enjoyment received from their use disrupt the intention to visit the destination. Nevertheless, the confidence in YouTube videos has not been determined to have a meaningful impact on the intention to visit the destination.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Youtube Videos On The Intention To Visit A Destination: A Study On Domestic Tourists
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 111
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini