Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Kwa Serial Verb Constructions and The Eventive Functional Sequence
2021
Dergi:  
Linguistics in Amsterdam
Yazar:  
Özet:

The Kwa languages (Niger-Congo) of West Africa are well-known for displaying Serial Verb Constructions (SVCs). The literature on SVCs contains various definitions of the phenomenon and recapitulates the general observation that these constructions express fine-grained information about a verbal event and the participants involved therein. This paper seeks to shed light on the structure that underlies Kwa SVCs and how this structure allows for the variation in grammars in the individual Kwa languages. The past syntactic literature on SVCs points towards the need of a more finely articulated functional structure within V. This paper adopts the functional sequence of eventive features proposed by Ramchand (2008, 2015) and proposes that the Kwa languages employ SVCs to spell out individual features within this functional sequence thus allowing them to express fine-grained information about a verbal event.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Linguistics in Amsterdam

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 28
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini