Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 42
Öğretmen Adaylarının Yaşam Boyu Öğrenme Yaklaşımına İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2017
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşam Boyu Öğrenme, bireylerin devamlı her alanda kendisini geliştirmesine ve kişisel gelişime önem veren, anadilde ve yabancı dilde eğitimi destekleyen, doğumdan ölüme kadar öğrenmeyi amaç edinen, bireyde olumlu yönde farkındalık oluşturmaya çalışan bir öğrenme yaklaşımıdır. Bu araştırmanın amacı, eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarının Yaşam Boyu Öğrenme hakkındaki görüşlerini bazı demografik değişkenleri de göz önünde bulundurarak belirlemeye çalışmaktır. Araştırmanın örneklemini Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ile Özel Eğitim Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmada Genel Tarama Modeli kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçeğin geçerlik ve güvenirlik katsayısı 0.801 olarak belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarında Yaşam Boyu Öğrenmede cinsiyet, sınıf düzeyi ve bölüm türü değişkenleri bakımından öğretmen adayları arasında anlamlı düzeyde bir görüş farkının olmadığı, adayların anadillerinde kendilerini daha etkili ifade ettikleri ancak kendine güvenme, başkalarıyla iletişim kurma ve zorluklarla başa çıkma gibi konularda ise kendilerini yeterli görmedikleri gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi