User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 81
 Downloands 42
Öğretmen Adaylarının Yaşam Boyu Öğrenme Yaklaşımına İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2017
Journal:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Yaşam Boyu Öğrenme, bireylerin devamlı her alanda kendisini geliştirmesine ve kişisel gelişime önem veren, anadilde ve yabancı dilde eğitimi destekleyen, doğumdan ölüme kadar öğrenmeyi amaç edinen, bireyde olumlu yönde farkındalık oluşturmaya çalışan bir öğrenme yaklaşımıdır. Bu araştırmanın amacı, eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarının Yaşam Boyu Öğrenme hakkındaki görüşlerini bazı demografik değişkenleri de göz önünde bulundurarak belirlemeye çalışmaktır. Araştırmanın örneklemini Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ile Özel Eğitim Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler oluşturmaktadır. Araştırmada Genel Tarama Modeli kullanılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçeğin geçerlik ve güvenirlik katsayısı 0.801 olarak belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarında Yaşam Boyu Öğrenmede cinsiyet, sınıf düzeyi ve bölüm türü değişkenleri bakımından öğretmen adayları arasında anlamlı düzeyde bir görüş farkının olmadığı, adayların anadillerinde kendilerini daha etkili ifade ettikleri ancak kendine güvenme, başkalarıyla iletişim kurma ve zorluklarla başa çıkma gibi konularda ise kendilerini yeterli görmedikleri gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi