Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 64
 İndirme 18
TÜRK BANKACILIK ENDÜSTRİSİNDE ETKİNLİK ANALİZİ: KÜRESEL FİNANS KRİZİ SONRASI İÇİN BİR UYGULAMA
2020
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2008 küresel finans krizi sonrası Türk bankacılık sektörünün etkinliği araştırılmıştır. Analizlerde klasik veri zarflama yöntemi kullanılmış olup ölçeğe göre sabit getiriyi dikkate alan girdi odaklı CCR modeli ve bankacılık sektörünün rekabetçi yapısı dolayısıyla çıktı odaklı BCC modeli sonuçları karşılaştırılmıştır. Çalışmada kullanılan girdi ve çıktı değişkenleri karma yaklaşıma göre seçilmiştir. Girdi değişkenleri personel sayısı, toplam aktif ve toplam öz kaynaklar iken çıktı değişkenleri toplam mevduat, toplam krediler ve net kârdır. Analizlerde optimizasyon problemlerinin çözümünde sıklıkla tercih edilen GAMs programı kullanılmıştır. Çalışmada 2010 yılı hem CCR modeli için hem de BCC modeli için etkinliğin en düşük ortalamaya sahip olduğu yıl olarak tespit edilmiştir. Ampirik sonuçlar, küresel krizin Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren mevduat bankalarının etkinliklerini olumsuz olarak etkilediğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effectiveness Analysis in the Turkish Banking Industry: A Application to the Post-Global Financial Crisis
2020
Yazar:  
Özet:

The 2008 global financial crisis appeared on the mortgage markets in the United States. With time, the real sector and the financial sector have become a global crisis. The effects of the crisis have profoundly affected the banking sector, which has been the role of mediation between the real sector and the financial sector, and the mortgage crisis has become the banking crisis. The 2008 global financial crisis has worsened the macroeconomic indicators in Turkey as in other countries. In 2001, Turkey experienced the biggest crisis in its history, with a variety of re-forms and programs, the banking sector was restructed, strengthening its capital structures, making it easier for banks to cope with increasing competition and crises with globalization. The Turkish banking sector, which is trying to cover the wounds of the 2001 economic crisis, has passed a challenging test with the 2008 financial crisis and the importance of the banking sector has once again emerged when it takes into account the size of its share in the financial system. In this study, the activities of private and public-capital deposit banks that have been continuously operating in the years 2008-2018 have been studied through the data coverage method. The GAMs program was used in the analysis. In the study, the input-oriented CCR model was used and the total meat-power values were calculated under the fixed return assumption according to the scale.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 895
Atıf : 5.142
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi