Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
İlk Mürcü Metinler: İrca Kasidesi(ı) ve İrca Kasidesi(ıı)
1999
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tanrı Anlayışına Ontolojik Bir Yaklaşım Her şeyden önce, ilk bakışta uzun sözcük ve tamlamalar blokunu andıran başlığımızı, yine bloklar halinde kısa kısa çözümleyerek konumuza girmeye çalışalım. Önce "İslam Felsefesi" deyiminden başlayabiliriz. İki anlamı içeren bu tamlama, ilkin, tarihsel bir kesit içinde, belli bir süre yaşayıp ömrünü tamamlamış bir felsefe demek olmaktadır. İbn Sina'yı ve onun Tanrı anlayışını ele alacak oluşumuz bu anlamda değerlendirilmelidir. Ikincisi, "tarih içinde kalıp, olmuş-bitmiş bir fenomen olarak görülen ve felsefe tarihi olmanın ötesinde aktüel bir misyonu bulunmayan bir felsefe değil, tam tersine, bu geçmişinden hız olarak bu günü ve yarını, bugüne ve yarına bakarak analiz etmeye çalışan "Islam'ın Felsefesi" anlamında ele alınmalıdır. Konumuzun sonlarına doğru İslam düşüncesindeki anlayışının, bugünün, tartışılanönemli problemi, olarak birey ve bireyleşme üzerindeki etkisi", Islam felsefesinin ikinci anlamı ve fonksiyonu ile yakından ilişkili olacaktır. "Tanrı anlayışı ile birey" deyimi dikkat edilecek olursa, Tanrı ile birey tarzında anlaşılmamalıdır. Birey, ister istemez, şu ya da bu şekilde Tanrı karşısında ve O'na göre bir varoluş bir bulunuş durumunda olmaktır. Oysa burada kastedilen Tanrı anlayışı karşısında bireyin oluşumu ve tanımlanması problemidir. Çünkü birey, Tanrı 'ya göre bir durum alış içerisinde olmaktan önce, Tanrı anlayışına bağlı olarak kendi konumunu oluşturmakta ya da oluşturulmasına izin vermektedir. Tanrı anlayışına ontolojik yaklaşım, görüldüğü gibi alt başlığımızı oluşturmaktadır. Ancak, meseleyi, çerçeve olarak önerdiğimiz ontoloji'den hareketle analiz etmeye girişmemiz gerekmektedir

Anahtar Kelimeler:

First Of All, It Is The First and The Second, and The Second, and The Second.
1999
Yazar:  
Özet:

A Ontological Approach to God's Understanding First of all, let's try to get into our position by putting our headline, which looks like a block of long words and completions at first glance, in a short resolution in blocks. First, we can start with the word “Islamic philosophy”. This completion, which contains two meanings, means a philosophy that has lived for a certain period of time and completed its life in the first, historical section. We must consider Ibn Sina and his understanding of God in this sense. Second, it is not a philosophy that is seen in history as a phenomenon that has been and has been and has no current mission beyond the philosophy history, but rather, it must be addressed in the sense of "the philosophy of Islam" which tries to analyze this day and tomorrow, today and tomorrow, at the speed of this past. In the end of our topic, the impact of the understanding of Islamic thought on the individual and individuality as today’s, discussed problem, will be closely related to the second meaning and function of Islamic philosophy. If the phrase "God's understanding with the individual" is to be noticed, it should not be understood in God's and the individual style. The individual, whether or not, is to be in a state of existence in this or that way in the face of God and according to Him. However, this is the problem of the formation and identification of the individual in the face of the understanding of God. Because the individual, before being in a condition according to God, creates or allows it to be created according to God's understanding. The ontological approach to the understanding of God, as we see, forms our subtitles. However, we need to begin to analyze the issue by movement from the ontology we suggest as a framework.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 2.088
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini