Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 8
Gelişmiş Ülkelerde Doğrudan Yabancı Yatırım Çıkışları ile Yurt İçi Yatırımlar Arasındaki Nedensellik İlişkisi
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı gelişmiş ülkelerde doğrudan yabancı yatırım çıkışları ile yurt içi yatırımları arasındaki nedensellik ilişkisini incelemektir. Çalışma, dokuz gelişmiş ülke için (ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Japonya ve Kanada) 1985-2018 dönemi için ele alınmıştır. Çalışmada doğrudan yabancı yatırım çıkışları ile yurt içi yatırımlar arasındaki nedensellik ilişkisi yatay kesit bağımlılığı ve homojeniteye izin veren panel Granger nedensellik testiyle incelenmiştir. Çalışmanın yatay kesit bağımlılığı ve homojenlik testi sonuçlarına göre serilerde yatay kesit bağımlılığı vardır. Ayrıca çalışmanın eğim katsayıları beklentilere uygun şekilde homojendir. CADF panel birim kök testi sonuçlarına göre ülke ve paneli oluşturan seriler düzey değerinde durağan değildir. Panel Granger nedensellik sonuçlarına göre ise gelişmiş ülkelerde doğrudan yabancı yatırım çıkışlarından ana ülkenin yurt içi yatırımlarına doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisi vardır.

Anahtar Kelimeler:

The Causal Relationship Between Direct Foreign Investment Output and Inland Investment In Developing Countries
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the causal relationship between foreign direct investment output and domestic investment in developed countries. The study was discussed for nine developed countries (US, Germany, France, the Netherlands, the UK, Ireland, Switzerland, Japan and Canada) for the period 1985-2018. In the study, the causal relationship between foreign direct investment output and domestic investment was studied by the Granger causal test that allowed horizontal cutting dependency and homogenity. According to the study’s horizontal cutting dependency and the homogenity test results, the series has horizontal cutting dependency. Also, the curve rates of the study are homogeneous according to expectations. According to the CADF panel unit root test results, the country and the series that make up the panel are not stable in the level value. According to Panel Granger, there is a one-way causal relationship from foreign direct investment output to domestic investment in developed countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 3.805
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi