Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 19
Boru Akışında Aşırı Pürüzlülüğünün Güç Tüketimine Etkisi
2017
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, artan boru yüzey pürüzlülüğünün pompa güç tüketimine etkisi borulu su akışları için araştırıldı. Akışkan dağıtım sistemlerinde, akış duvarına yapışan kirlilikler veya zamanla oluşan korozyon akış yüzyinin daha pürüzlü olmasına neden olur ve bu da akışa karşı daha fazla sürtünme direnci oluşturur. Burada, alüminyum, bakır, çelik ve galvanizli borulu su akışıyla deneysel bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu borular çalışmakta olan eskimiş akışkan dağıtım sistemlerinden doğrudan sökülen borulardır. Bu boruların pürüzlülük yükseklikleri deneysel yöntemle ölçüldü ve bulunan pürüzlülük yükseklikleri yeni imal boruların pürüzlülük değerleri ile karşılaştırıldı. Karşılaştırmada aşırı yüzey pürüzlülüğün oluştuğu görüldü. Aşırı pürüzlülük nedeniyle oluşan enerji tüketimi 15000 < Re < 150000 arası Reynolds sayılarında tam gelişmiş türbülanslı yatay boru akışları için gerçekleştirildi. Hesaplamalar artan duvar pürüzlülüğün pompa güç tüketimini ve fatura maliyetini, özellikle yüksek Reynolds sayılarında Re < 105, artırdığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Impact Of Excessive Roughness In Pipeline Power Consumption
2017
Yazar:  
Özet:

the effect of increasing pipe surface roughness in this study is investigated for pipeline water flows, pollutions or corrosion flow formed over time, which stick to the flow wall in the fluid distribution systems, causing the face to be more rough, which creates more friction resistance to flow here an experimental study with the flow of aluminum copper steel and galvanized pipe is carried out directly from the old fluid distribution systems, the roughness heights of these pipes were measured by experimental method, and the roughness heights of the existing pipes are compared to the roughness values of the newly manufactured pipes, due to the increased number of over 150000 pumps were replaced due to the increased number of diesel oil consumption, and the increased by the increased consumption of widths

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.464
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini