Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Parazitlenmemiş Ephestia kuehniella Zeller yumurtalarında Trichogramma pintoi Voegelé’ nin depolanma olanakları üzerinde araştırmalar
2018
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 0, 4 ve 8 °C de değişik sürelerde depolanmış Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae) yumurtalarının Trichogramma pintoi Voegele (Hymenoptera:Trichogrammatidae) tarafından parazitlenme oranları ve bu depolanmış yumurtalardan elde edilen parazitoitlerin parazitleme performansları irdelenmiştir. Araştırmalar 25±1°C sıcaklık derecesinde % 60-70 nisbi nemde ve 16:8 ayarlı aydınlatmalı klima odalarında yürütülmüştür. Yapılan çalışmalar sonucunda her üç sıcaklık derecesinde de depolama süresi uzadıkça parazitlenen yumurta sayılarında azalmalar meydana gelmiştir.  Depolanmış yumurtalardan parazitoit üretimi ve parazitoitlerin performansı açısından +8°C en uygun sıcaklık olmuştur. Üç hafta bu sıcaklıkta 8°C’de elde edilen sonuçlar %80’in üzerinde olup, 0°C’de ilk haftada sadece 77,80±0.52 oranında parazitlenme belirlenmiştir. En erken kararma süresi 8°C’de tespit edilmiş olup, en geç kararma süresi ise 0°C’de belirlenmiş ve haftalar açısından istastistiki olarak fark görülmemiştir. Parazitoitlerin en geç gelişme gösterdiği sıcaklık derecesi 0°C olup altı hafta boyunca elde edilen ortalamalar arasında bir fark görülmemiştir. En erken gelişme süresi ise +8°C’ de tespit edilmiştir ve altı hafta boyunca çıkan sonuçlar istatiksel olarak önemli bulunmamıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.484
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi