Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
ÇAYLARBAŞI (ŞANLIURFA)’NIN ÇAYIR VEJETASYONU ÜZERİNE FLORİSTİK BİR ARAŞTIRMA
2011
Dergi:  
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye meraları ve çayırlarında şiddetli ve düzensiz otlatma sebebiyle bitki örtüsü ikincil ve üçüncül türlerden meydana gelmektedir. Özellikle kurak ve yarı kurak iklimin egemen olduğu İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki meralarda bitki örtüsü % 70 oranında azalmış ve bu bölgelerdeki şiddetli toprak erozyonu var olan alanları daha da verimsizleştirmektedir. Yaklaşık 724.529 ha. alana sahip olan Şanlıurfa’nın ortalama 234.357 ha. alanı doğal çayır-mera olarak kullanılmaktadır. Şanlıurfa’daki çayır-mera arazilerinin hemen hepsi az veya çok bir problem arz etmektedir. İlde yağış oranının düşük olması, sıcak ve kurak iklimin hakim olması sebebi ile kayda değer çayır alanları mevcut değildir. Çayır ve meraların bölgedeki yayılım amacı hayvanların kaba yem ihtiyaçlarını karşılamaktır. 2008-2010 yılları arasında yapılan arazi çalışmaları neticesinde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çaylarbaşı mevkisinde bulunan çayırlık alan ile çevresinin floristik kompozisyonu tespit edilmiştir. Bu çalışma neticesinde alandan toplanan bu bitki örneklerinin teşhis edilmesiyle 37 familya ve 119 cinse ait 169 takson tespit edilmiştir. Çalışma alanında tespit edilen 35 takson (%20,7) İran-Turan, 13 takson (%7,7) Akdeniz, 8 takson (%4.7) Avrupa-Sibirya elementi olup, 113 taksonun (%66,9) hangi fitocoğrafik bölgeye ait olduğu bilinmemektedir. Alanda endemik takson sayısı 1 olup, endemizm oranı %0,6’dır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 552
Atıf : 2.037
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi