Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Karasal İklim Kuşağında Yer Alan İki Farklı Yükseltideki Doğal Meraların Vejetasyon Yapısı
2019
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan doğal bir meranın farklı yükseltilerinin vejetasyon yapısını belirlemek amacıyla 2018 yılında yürütülmüştür. Modifiye Edilmiş Tekerlekli Lup (halka) metodu kullanılarak yapılan bu çalışma ile iki farklı yükseltideki (sırasıyla 863 m ve 1083 m) meranın bitki örtüsü ve vejetasyon yapısı incelenmiştir. Çalışma alanında bitkiyle kaplı alan, botanik kompozisyon, tür sayıları, mera durumu ve sağlığı gibi özellikler tespit edilmiştir. Araştırma sonucuna göre; birinci yükseltide (863 m) ortalama bitki ile kaplı alan % 63, ikinci yükseltide (1083 m) ise % 59 olarak belirlenmiştir. Birinci yükseltide bitki ile kaplı alanda buğdaygillerin, baklagillerin ve diğer familyaların oranı sırasıyla % 19.5, % 17.25 ve % 26.25 olarak belirlenirken, ikinci yükseltide bu oran sırasıyla % 15.0, % 14.75 ve % 29.25 olarak gerçekleşmiştir. Bitki ile kaplı alanda botanik kompozisyondaki buğdaygillerin ortalama oranı % 28.06, baklagillerin oranı % 26.08 ve diğer familyalara ait bitkilerin oranı ise % 45.86 olarak saptanmıştır. Meranın botanik kompozisyonu üzerinde yapılan incelemelere göre mera durumu “zayıf mera”, mera sağlığı ise “riskli mera” sınıfında değerlendirilmiştir. Bu nedenle çalışmaya konu olan mera alanları ile bölgede bulunan diğer benzer alanlarda mera amenajman ilkelerine uyulması ve ıslah çalışmalarının yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The vegetation structure of two different altitudes of natural meras located in the ground climate
2019
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in 2018 with the aim of determining the vegetation structure of the different elevations of a natural myrtle located in the southeastern Anadolu region of Turkey. This study, using the Modified Wheeled Lup (People) method, studied the plant cover and vegetation structure of the two different heights (863 m and 1083 m respectively). The field of study has identified characteristics such as the area covered by the plant, the botanical composition, the number of species, the state of the plant and its health. According to the study, the area covered by an average plant in the first elevation (863 m) was 63% and in the second elevation (1083 m) 59%. In the first rise, the percentage of grains, bakes and other families in the area covered by plants was 19.5%, 17.25% and 26, respectively. When determined as 25, in the second rise, this rate occurred at 15.0%, 14.75% and 29.25% respectively. The average percentage of grains in the botanical composition in the area covered by plants is 28.06%, the percentage of grains is 26.08%, and the percentage of plants belonging to other families is 45.86. According to the studies on the botanical composition of the myria, the myria status is "low myria" and the health of the myria is "risk myria" class. Therefore, the conclusion is that the work is subject to the work and the other similar areas in the area must be followed by the principles of the work and the healing work must be carried out.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.332
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi