Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 28
Adana İli Ayçiçeği (helianthus Annuus L.) Ekim Alanlarında Bulunan Yabancı Otların Yaygınlık ve Yoğunluklarının Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada Adana’nın Yüreğir, Aladağ, Ceyhan, İmamoğlu, Yumurtalık, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Seyhan, Çukurova ilçelerindeki ayçiçeği alanlarındaki önemli yabancı ot türlerinin yaygınlık ve yoğunluklarının belirlenmesi araştırılmıştır. Yöntem ve Bulgular: Ayçiçeği tarlalarındaki yabancı otların yoğunlukları (adet/m2), rastlama sıklıkları (%), özel kaplama alanları (%) ve genel kaplama alanları (%) bulunmuştur. Surveyler 2017 yılında iki farklı ayçiçeği gelişim döneminde (4-8 yaprak ve çiçeklenme dönemi) gerçekleştirilmiştir. Survey çıkışlarının tamamında en yüksek rastlama sıklığına sahip yabancı otlar olarak; Convolvulus arvensis, Chenopodium album ve Sinapis arvensis saptanmıştır. İlk survey döneminde yabancı ot yoğunlukları incelendiğinde C. album (6.76 adet/m2) en önemli tür olup, bunu Heliotropium europaeum (3.75 adet/m2) ve C. arvensis (3.05 adet/m2) takip etmiştir. İkinci survey döneminde ise C. album (5.13 adet/m2), C. vulvaria (2.42 adet/m2) ve Cyperus rotundus (1.98 adet/m2) ilk üç sırada yer almıştır. Genel kaplama alanlarında C. arvensis (% 6.89) ve C. album (% 13.57)’un en yaygın türler olduğu tespit edilmiştir. Özel kaplama alanlarına göre en önemli yabancı ot türleri; ilk surveyde S. arvensis (% 24.62), ikinci surveyde ise Cuscuta campestris (% 56.95) olmuştur. Genel Yorum: Survey çıkışlarının tamamında en yüksek rastlama sıklığına sahip yabancı otlar olarak; Convolvulus arvensis, Chenopodium album ve Sinapis arvensis saptanmıştır. Yabancı ot yoğunluğu olarak ise, ilk survey döneminde en yüksek yoğunluk değerine sırasıyla C. album, Heliotropium europaeum ve C. arvensis türlerinin sahip olduğu belirlenirken, ikinci survey döneminde sırasıyla C. album, C. vulvaria ve Cyperus rotundus türlerinin sahip olduğu belirlenmiştir. Çalışmanın Önemi ve Etkisi: Araştırma sonucunda belirlenen yabancı ot türleri ile mücadele imkanlarının araştırılması sağlanarak tarımın sürdürülebilirliğine yarar sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of The Prevalence and Intensity Of Foreign Herbs Found In The Helianthus Annuus Area In October
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, Adana’s Heart, Aladağ, Ceyhan, Imamoğlu, Yumurtalık, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Seyhan, Çukurova districts have been investigated to determine the prevalence and intensity of important foreign herbs in the Ayçiçeği areas. Method and findings: the density of foreign herbs in the fields of the Canyon was found (ad/m2), the frequency of founding (%), the special cover areas (%) and the general cover areas (%). The surveys were conducted in 2017 during the development period of two different mountains (4-8 leaves and flowering periods). As foreign herbs with the highest frequency in all the survey outcomes, Convolvulus arvensis, Chenopodium album and Sinapis arvensis were identified. In the first survey period, foreign herb intensities were studied, C. album (6. It is the most important species, followed by Heliotropium europaeum (3.75 species/m2) and C. arvensis (3.05 species/m2). In the second survey period, C. album (5.13 pieces/m2), C. vulvaria (2.42 pieces/m2) and Cyperus rotundus (1.98 pieces/m2) were in the first three places. C. arvensis (6.89) and C. album (13.57) are the most common species in general covering areas. The most important foreign grass species according to special cover areas were S. arvensis in the first survey (24.62%), and Cuscuta campestris in the second survey (56.95%). General Review: As foreign herbs with the highest frequency in all of the survey outcomes, Convolvulus arvensis, Chenopodium album and Sinapis arvensis have been identified. In the first survey period, C. album, Heliotropium europaeum and C. arvensis have the highest intensity value, while in the second survey period, C. album, C. vulvaria and Cyperus rotundus have the highest intensity value. The importance and impact of the study: The research is believed to be beneficial to the sustainability of agriculture by providing research on the possibilities of fighting with foreign grass species identified in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.727
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini