Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Studies on the protected bean pests, their natural enemies and their population developments in İzmir province.
1999
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Fasulye serasında, 1998 yılında, ana zararlıların ve yararlıların popülasyonlarının izlenmesi çalışmaları İzmir (Bornova ve Güzelbahçe)'de yürütülmüştür. Fasulye serasında İki noktalı kırmızıörümcek [ Tetranychus urticae Koch. (Acarina:Tetranychidae)] ve Bakla yaprak bitinin [( Aphis fabae Scob. (Hom.:Aphididae)] ana zararlılar olduğu belirlenmiştir. Tütün beyazsineği [( Bemisia tabaci Gern (Hom.:Aleyrodidae)], Yaprak galerisineği [( Liriomyza huidobrensis Blanchard(Dip.:Agromyzidae)], Yaprak piresi [( Asymmetrasca decedens Paoli, Empoasca decipiens Paoli (Hom.:Cicadellidaae)] ve Tütün tripsinin [ Thrips tabaci Lindeman (Thys.:Thripidae)] ikinci derecede zararlılar olduğu saptanmıştır. İki noktalı kırmızıörümcek ve Yaprakbitinden dolayı zarar gören bitkiler sararıp kurumuştur. Bu zararlıların yoğunlukları vejetasyon sonuna doğru maksimuma ulaşmıştır. Predatör türler, İki noktalı kırmızıörümcek ve Bakla yaprakbiti yoğunluğunun hızlı artışı karşısında etkili olamamışlardır. Parazitlenme, Yaprak galerisineği larva popülasyonunun düşük yoğunluğunda dahi belirlenmiş ve zararlıyı baskı altına almıştır. Trips ve Yaprak piresi popülasyon yoğunluğu toplam predatör faaliyeti sonucunda mücadele eşiğinin altında kalmıştır. Chrysoperla carnea (Steph.) (Neur.: Chrysopidae), Stethorus spp ., Scymnus spp . (Col.: Coccinellidae), Typhlodromus pyri (Scheuten) (Acarina:Phytoseiidae) ve Scolothrips longicornis Priesner (Thy.:Tripidae), İki noktalı kırmızıörümcek popülasyonu, Aphidoletes aphidimyza (Rond) (Dip.:Cecidomyiidae), Coccinella septempunctata (L.), Adonia spp . (Col.:Coccinellidae)ve C. carnea'nın Yaprakbiti popülasyonu üzerinde daha etkili oldukları sonucuna varılmıştır. Tütün beyazsineği ise Macrolophus caliginosus Wgn. (Het.: Miridae) tarafından baskı altına almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 915
Bitki Koruma Bülteni