Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 24
Sütsüz Dağı (antalya) ve Çevresinin Endemik Bitkileri ve Tehlike Kategorileri
2018
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma l999-2003 yılları arasında ülkemizin önemli bitki alanlarından birisi olan Sütsüz Dağı ve çevresinde yayılış gösteren endemik bitkileri tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Antalya il sınırları içerisinde yer alan araştırma alanının kuzey ucu Konya - Antalya il sınırını oluşturur. Araştırma alanı Davis’in kareleme sistemine göre C4 karesinde yer almaktadır. Araştırma sonucunda bölgeden 25 familya ve 60 cinse ait 92 takson tespit edilmiştir. Çalışma alanındaki endemik taksonlar IUCN kategori 3.1 versiyonuna göre değerlendirilmiştir . Değerlendirme sonucunda 1 taksonun (% 1.09) CR (Çok tehlikede), 5 taksonun (% 5.44) EN (Tehlikede), 10 taksonun (% 10.87) VU (Zarar görebilir), 23 taksonun (% 25.0) NT (Tehdit altına girebilir) ve 53 taksonun (% 57.60) LC (En az endişe verici) kategorisinde yer aldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 806
Atıf : 1.047
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini