Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 54
 İndirme 1
Isparta İli Çatoluk Ormaniçi Merasının Vejetasyon Yapısının Belirlenmesi
2018
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Isparta ili Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çatoluk ormaniçi merasında 2013 yılı vejetasyon döneminde yürütülen bu çalışmada, ormaniçi mera alanının bitki örtüsü özellikleri ile genel toprak özellikleri araştırılmıştır. Araştırma sahasında yer alan bitki türleri, bitki ile kaplı alan, botanik kompozisyon, topraküstü biyomas, toprakaltı biyomas, otlatma kapasitesi ve mera durumu gibi konuların incelenmesinin yanı sıra, toprak özellikleri açısından da bazı genel özellikler belirlenmiştir. Araştırma alanı topraklarının tekstür sınıfı killi balçık olarak belirlenmiştir. Ortalama hacim ağırlığı değeri 1.196 g/cm3, pH miktarı 7.35 ile hafif alkalin, kireç miktarı % 5.09 ile orta kireçli, organik madde miktarı % 5.33 ile orta seviyede, tuzluluk miktarı ise 0.41 dS/m ile tuzsuz toprak olarak tespit edilmiştir. Çalışma sahasının vejetasyon yapısı incelenmiş ve mera alanında 33 familyaya ait 127 adet takson tespit edilmiştir. Çalışma sahasının ortalama bitki ile kaplı alan değeri % 42.6 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca mera alanının botanik kompozisyonunun buğdaygiller % 52.44, baklagiller % 18.04 ve diğer familyalar ise % 29.52’sini oluşturmaktadır. Meranın ortalama topraküstü biyomas miktarı 331.20 kg/da, toprakaltı biyomas miktarı ise 398.80 kg/da olarak bulunmuştur. Otlatma kapasitesi 184 Büyük Baş Hayvan Birimi (BBHB) olarak, mera durumu ise orta olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte çalışma alanı olan ormaniçi merada yoğun otlatma baskısı olduğu ve mera vejetasyonunun da tahrip edildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Identifying The Vegetation Structure Of The Isparta or Catoluk Forest Marine
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, conducted in the 2013 vegetation period in the Çatoluk forest marine located within the boundaries of the Isparta or Aksu district, the plant cover characteristics of the forest marine area and the general land characteristics have been investigated. In addition to the study of topics such as plant species, plant-covered area, botanical composition, subterranean biomass, subterranean biomass, fertilization capacity and mera state, some general characteristics have been determined in terms of soil characteristics. The research area of the texture class of the soil has been determined as cylindrical. The average volume weight value is 1.196 g/cm3, the pH amount is 7.35 with light alkaline, the amount of clay is 5.09 percent with medium clay, the amount of organic material is 5.33 percent with medium level, and the amount of salty is 0. It was identified as saltless soil with 41 dS/m. The plantation structure of the workplace has been studied and 127 taxons of 33 families have been identified in the mer area. The average area covered by the plant of the workplace was 42.6%. Furthermore, the vegetable composition of the mer area is 52.44% of grains, 18.04% of bakes and 29.52% of other families. The average subterranean biomass volume was 331.20 kg/day and the subterranean biomass volume was 398.80 kg/day. Its capacity is 184 as the Big Head Animal Unit (BBHB) and the measurement status is determined as medium. However, the work area of the forest is found to have intense fertilization pressure and the vegetation of the forest is also destroyed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 2.933
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini