Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 27
 Görüntüleme 49
 İndirme 5
Suriyeli Mülteci Kadınların Kuma Dramı: Kilis İli Örneği
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye’de başlayan iç karışıklıkların beraberinde getirdiği insanlık krizinin ardından, Suriye’den diğer ülkelere yoğun bir biçimde göç başlamış ve bu göçten etkilenen ülkelerin en başında ise, Suriyeli mültecilerin en fazla giriş yaptığı ülke olan Türkiye etkilenmiştir. Uygulanan açık kapı politikasıyla Suriye’den gelen insanların hepsine kucak açılmış ve bunun sonucunda üç buçuk milyonu aşan sayıda Suriyeli mülteci başta ülkemizin sınır şehirleri olmak üzere dört bir tarafına dağılmıştır.  Bu dağılım, hem mülteciler hem de yerel halk için bir an önce kabul edilmesi gereken yeni gerçekleri, sorunları ve çözüm önerilerini de gündeme getirmiştir. Ülkemizde bu gerçeklerle en fazla yüzleşmesi gereken şehirlerden biri ise, şehirdeki Suriyeli mültecilerin yoğunluğu nedeniyle Kilis olmuştur. Hem yerel halk hem de Suriyeli mültecilerin bu sürece uyum sağlama ve birbirleriyle kaynaşma konusunda yoğun bir çaba gösterdikleri görülmektedir. Yerel halktan farklı ekonomik, sosyal ve kültürel yapılara sahip olan mültecilerin yaşam tarzları ve hayata bakış açıları farklılık göstermektedir. Bu farklılıklardan birini de evliliğe ve aile kurumuna bakış açıları oluşturmaktadır. Ülkemizde giderek azalan ve artık geçmişte olduğundan daha az yoğunlukta gündemimizi meşgul eden “çok eşlilik” ve “kumalık” konularının, Suriye toplumunda hâlâ oldukça yaygın bir uygulama olduğunu ve Suriyeli mültecilerin ülkemizde de bu uygulamaya devam ettiklerini görmekteyiz. Suriyeli mültecilerin beraberlerinde getirdikleri bu kültürel geleneğin Kilis’te oldukça fazla göze çarptığını ve bazı kesimler tarafından özendirici bir özelliğe sahip olduğunu görmekteyiz. Kilis’te yaşamlarını sürdüren ve kocaları çok eşli toplam 14 kadınla yapılan derinlemesine görüşmeler sonucunda ise, erkekler için özendirici bir uygulama olmakla birlikte, kadınlar için çok zor, acılı ve yıpratıcı bir durum olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Second Wife Dram Of Syrian Refugee Women: Kilis Sample
2018
Yazar:  
Özet:

Along with humanitarian crisis which has been raised by internal turmoil started in Syria the extensive immigration from Syria to other states began. Turkey, the country which hosted the largest number of Syrian refugees, is one of the states most affected by this immigration. As a result of the “open door” policy, Turkey accepted in border cities more than three and a half million Syrian refugees who further spread out on all four size of the country. This allocation has brought about new realities, problems and their possible solutions for the refugees and local people. One of the cities that faced the most with these realities in our country due to concentration of Syrian refugees is Kilis city. Both local people and Syrian refugees seem to be making an intensive effort to adapt to this process and to integrate with each other. The lifestyles and lifelong perspectives of refugees, who have different economic, social and cultural structures, are differ from local’s ones. One of these differences is the angle of marriage and family institution. We can see that "polygamy" and "second wife" topics, which are gradually decreasing in our country and occupying our agenda less intensely than they were in the past, are still quite common practice in Syrian society and that Syrian refugees continue this in our country. This cultural tradition brought by the Syrian refugees is highly visible in Kilis and has an incentive characteristic by some segments. As a result of in-depth interviews with 14 women from Kilis whose husbands are multifaceted, this issue has been found to be a very difficult and painful for women, together with being an incentive practice for men.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.285
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi