Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
ANTAKYA’YA GÖÇ EDEN SURİYE TÜRKLERİNİN PERSPEKTİFİNDEN GÖÇ VE GÖÇMENLİK ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2011 yılında başlayan ve peyderpey şiddetlenerek devam eden Suriye’deki iç savaş ortamından göç eden Suriye Türkleri ile yapılan mülakatlar ve bu görüşmelerde elde edilen bulgulara dayanılarak yapılan veri analizi sunulmuştur. Türkiye’ye ilticaları sonrası Antakya’ya yerleşmiş olan sığınmacı statüsündeki 46 kişilik bir gruba -yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak- yönetilen sorulardan hareketle Suriye Türklerinin savaş öncesi yaşamları ve göç süreçleri üzerinde durulmuştur. Akabinde göçmen statüsünde yer aldıkları sosyal ve ekonomik hayatta istihdam alanları, çalışma ve barınma koşulları, uyum süreçleri ile günlük hayatın akışı içerisinde karşılaştıkları problemler derinlemesine incelenmiştir. Suriye İç Savaşı’nın yol açtığı küresel ölçekli göç ve mülteci problemini Antakya’daki Suriye Türkleri örneklemiyle mercek altına alan bu çalışma, halihazırda devam eden uluslararası göçmen krizini, krizin yol açtığı toplumsal problemleri ve buna bağlı olarak çözüm olabileceği düşünülen bazı öneriler sunmayı amaçlamıştır. Ayrıca araştırmada göçmenlerin perspektifinden, ülkelerine dönme ümidi ve geleceğe bakış açıları irdelenerek Türkiye’nin göçmen politikalarına veri sağlanması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A NITEL INSTRUCTION ON MIGRATION AND MIGRATION FROM THE PERSpective of the Syrian Turks Immigrant to Ankara
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

The study included the data analysis based on the talks with the Syrian Turks who migrated from the environment of civil war in Syria, which began in 2011 and continued by peyderpey, and the findings obtained in these talks. Following the expulsions to Turkey, a group of 46 persons in the refugee status who settled in Antakya - using semi-structured conversation technique - was focused on the pre-war lives and immigration processes of the Syrian Turks. The social and economic areas of employment, working and housing conditions, adaptation processes and problems they encounter in the flow of everyday life have been thoroughly studied. This study, which focuses on the global migration and refugee problem caused by the Syrian Civil War, with an example of the Syrian Turks in Antakya, aims to present some suggestions that are considered to be a solution to the already ongoing international migration crisis, the social problems caused by the crisis, and thereafter. The research also aimed at providing data on the immigration policies of Turkey, with the hope of returning to their countries and the perspectives of the future.

Anahtar Kelimeler:

Qualitative Research About Migration and Immigration From The Perspective Of Syrian Turks Who Have Migrated To Antakya
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 387
ANASAY