Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 30
 İndirme 12
Mülteci Öğrencilere Yönelik Tutumların Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi: Revize Edilmiş Mülteci Öğrencilere Yönelik Tutum Ölçeği
2019
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Göç hareketi, devletler açısından bazen ani bir demografik karmaşıklığa sebep olur ve akabinde acil kamu politikalarının geliştirilmesine ve uygulanmasına yol açar. Uzun vadede etkisini gösteren bu acil politika alanlarından en önemlisi ise eğitimdir. Devletler özellikle dış göç durumlarında uluslararası yardım kuruluşları ile gıda, barınma, ısınma vb. ihtiyaçları ilk aşamada sağlarken ardından eğitim desteklerine geçerek göç edenlerin dilsel, kültürel ve toplumsal uyumunun sağlanmasını hedefler. Bu aşamada ev sahibi öğretmenlerin, okul yöneticilerinin göç edenlere karşı sahip olduğu tutum ve kapsayıcı eğitim politikalarına katkıları sürecin verimli işlemesinde kilit noktadır. Bu çalışmada Türkiye’nin en yoğun mülteci oranın olduğu illerden biri olan Şanlıurfa’da görev yapan öğretmenlerin mülteci öğrencilere ilişkin tutumları ve boyutlarının öğretmenlerin çalışma yılı, cinsiyet, sınıfta ve okulda mülteci öğrenci varlığı değişkenleri açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, Sağlam ve Kanbur (2017) tarafından geliştirilen MÖTÖ AFA ve DFA analizlerine tabi tutularak güncellenmiş ve daha sonra MANOVA yöntemi kullanılarak analizler yapılmıştır. Çalışma sonuçlarına göre genç kadın öğretmenlerin “iletişim” ve “uyum” tutumlarının yüksek olduğu, uzun yıllar görev yapan erkek öğretmenlerin ise “iletişim” ve “yeterlik” tutumlarında iyi oldukları saptanmıştır. Sınıflarında mülteci öğrencileri olan ve uzun yıllar öğretmenlik deneyimine sahip öğretmenlerin “iletişim” ve “uyum” tutumlarının sınıflarında mülteci öğrencileri olmayan öğretmenlere göre daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigating Attitudes Towards Refugee Students Based On Several Variables: Revised Version Of Refugee Student Attitude Scale
2019
Yazar:  
Özet:

The immigration movement sometimes causes a sudden demographic complexity for countries and then leads to the development and implementation of urgent public policies. The most important one of these urgent policy areas in the long term is education. Countries, especially in cases of foreign migration, international aid organizations provide food, shelter, heating, and so on at the first place, and then aim to ensure linguistic, cultural, and social cohesion of migrants. At this stage, the contribution of hosting teachers and school administrators to attitudes towards migrants and inclusive education policies is a key to the efficient functioning of the process. In this study, attitudes towards refugee students of teachers from Sanliurfa, one of Turkey's most populated-refugee cities, is investigated based on several variables. For the purpose, Refugee Student Attitude Scale (RSAS), developed by Sağlam and Kanbur (2017), was updated via EFA and CFA analyzes and then analyzed by MANOVA. It was found that attitudes of the young female teachers towards “communication” and “adaptation” were higher than male teachers; in contrast, male teachers working for long years were better in their “communication” and “competency” attitudes than female teachers. Furthermore, teachers with many years of teaching experience who have refugee students in their classs have higher in “communication” and “adaptation” attitudes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.422
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education