Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 31
 İndirme 14
Geci̇ci̇ Koruma Statusundeki̇ Suri̇ye Kokenli̇ Ogrenci̇leri̇n Egi̇ti̇m Gordukleri̇ İlkokullarda Yasanan Sorunlar: Ankara-altindag İlcesi̇ Ornegi̇
2020
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye’den Türkiye’ye 2011 yılında başlayan göç hareketleri sonucunda Türkiye’de geçici koruma kapsamında olan Suriye kökenlilerin sayısı resmi rakamlara göre dört milyona yaklaşmıştır.  Suriye kökenlilerin sayısındaki artış nedeniyle 2013 yılında yasal düzenlemeler yapılarak kamu hizmetlerinden yararlanmalarının önü açılmıştır. Yapılan düzenlemelerle Suriye kökenli çocuklar devlet okullarında eğitim sürecine dâhil olmuş fakat bunun sonucunda eğitim sürecinde bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu çalışmanın amacı; Suriye kökenli öğrencilerin eğitim gördükleri ilkokullarda yaşanan sorunların öğretmen, okul yöneticisi, Suriye kökenli öğrenci velisi ve Suriye kökenli öğrenciler açısından ayrı ayrı belirlenmesidir. Çalışma verileri, nitel araştırma yöntemlerinden görüşme tekniği kullanılarak 63 öğretmen, 9 okul yöneticisi, 28 Suriye kökenli öğrenci velisi ve 31 Suriye kökenli öğrenciden elde edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle çözümlenmiştir.  Suriye kökenli öğrencilerin eğitim gördükleri okullardaki temel sorunların; iletişim, eğitim süreci, sınıf iklimi, okulun fiziki yapısı, okula devam, kayıt, davranış, kültürel farklılıklar, zorbalık-dışlanma ve ötekileştirilme, akademik başarı alanlarında yaşandığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.588
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini