Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 51
 Görüntüleme 53
 İndirme 6
Suriyeli Sığınmacıların Türkiye’ye Göç Sonrası Yaşadığı Sorunlar: İstanbul Örneği
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sığınma amaçlı göç 21. yüzyılı şekillendiren önemli toplumsal olaylardan biridir. Savaş, iç çatışmalar, siyasi çekişmeler, kamu otoritesinin uyguladığı ayrımcılık gibi sebeplerle insan toplulukları farklı ülkelere göç etmektedir. Türkiye çeşitli ülke ve örgütlerin dahil olduğu savaş ortamından kaçan milyonlarca Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkelerin başında gelmektedir. 2018 sonu itibarıyla Türkiye'nin hemen her şehrinde Suriyeli sığınmacı bulunmaktadır. Bu çalışmada İstanbul'da yaşayan Suriyeli sığınmacıların göç sonrasında yaşadıkları sorunlar incelenmiştir. 76 Suriyeli sığınmacı ile Türkçe, Arapça ve Kürtçe bilen tercüman eşliğinde derinlemesine mülakatlar yapılmıştır. Mülakatlardan elde edilen veriler MAXQDA 2018 nitel veri analizi programıyla analiz edilip temalara ayrılmıştır. Böylece Suriyeli sığınmacıların İstanbul'da yaşarken deneyimledikleri ve kendi objektiflerinden sorun olarak gördükleri olguları yansıtmaları sağlanmıştır. Alanda derlenen verilerden yola çıkarak belirlenen ülkenin dilini bilmemek, resmî işlemlerde engellerle karşılaşmak, iş piyasasından ve toplumdan dışlanmak, geçinme, barınma, sağlık, eğitim ve uyum sorunları yaşamak, sosyal hizmet ve sosyal destek alamamak gibi sorun temalarına bulgular ve tartışma kısmında yer verilmiştir. Sorunlarla ilgili çözüm önerileri ise sonuç bölümünde sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Problems Of Syrian Refugees Faced After Migration To Turkey: Case Of Istanbul
2019
Yazar:  
Özet:

Asylum-seeking migration is one of the important social events that shapes the 21st century. Human societies migrate to different countries due to war, internal conflicts, political conflicts and discrimination by public authority. Millions of Syrian refugees that fled from the battlefield environment involving various countries and organizations are housed in Turkey. Turkey has Syrian refugees in almost every city. In this study, the problems of Syrian refugees living in Istanbul were examined. In-depth interviews were conducted with 76 Syrian refugees by researcher accompanied by a translator who knows Turkish, Arabic and Kurdish. The data obtained from the interviews were analyzed by using the MAXQDA 2018 qualitative data analysis program. Based on the data obtained from the interviews, the determined themes of the problem such as not knowing the language of the country, encountering obstacles in the official procedures, living, sheltering, health, education and adaptation issues are given in the findings and discussion section. Suggestions about the problems are given in the conclusion section.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.318
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi