Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 21
Temel Eğitim Bölümü Öğretmen Adaylarının Bilimin Doğasına Yönelik Algılarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erken çocukluk ve ilkokul dönemi bireylerin meraklı, sorgulayıcı ve araştırmacı olduğu dönemdir. Bu dönemde edindikleri eğitim tecrübesi ile bilimsel bakış açıları geliştirilerek ileriki 21. yy insanının gerektirdiği bilim okuryazarı olmaları sağlanabilir. Bu noktada hem erken çocukluk dönemi öğretmen adaylarının hem de ilkokul öğretmenlerinin bilime uygulanabilirlikleri çok önemlidir. İlgili öğretmenlerin yetiştirilmesinde üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Bilimsel süreçten haberdar olan bilim doğasına yönelik olumlu tutum sergileyen ve değer atfeden öğretmenler iyi nesiller yetiştirme umudu taşırlar. Bu sebeple bu çalışmanın amacı hem okul öncesi hem de sınıf öğretmeni olarak görev yapacak temel eğitim bölümü öğretmen adaylarının bilimin doğasına yönelik algılarını incelemektir. Öğretmen adaylarının algılarının çeşitli değişkenlere göre anlamlı farlılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Özgelen (2013) tarafından geliştirilen bilimin doğası ölçeği veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. SPSS 21.0 paket program kullanılmıştır. Öğretmen adaylarının bilimin doğasına yönelik algılarının genel ortalamalarının düşük düzeyde olduğu görülmüştür. Yaş değişkenine göre bilimsel bilgi ve bilim insanı özellikleri alt boyutunda 24 yaş üzeri öğretmen adaylarının lehine anlamlı bir fark vardır. Öğretmen adaylarının eğitiminde bilim derslerine yönelik bilgi ve becerilerinin arttırılması uygulanabilir ders içeriklerinin eklenmesi ile disiplinlerarası bir yaklaşım benimsenirse bilimin doğasına yönelik algıları arttırılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Basic Education Division: The Examination Of The Candidates For Teachers' Knowledge To The Nature Of The Knowledge
2020
Yazar:  
Özet:

Early childhood and primary school period is the period in which individuals are curious, questioning and researching. With the educational experience they gain in this period, the scientific perspectives can be developed to ensure that the future 21st century people need to be the scientific readers. At this point, the applicability of both early childhood teachers candidates and primary school teachers to science is very important. The educational responsibilities of the universities are also great. Teachers who demonstrate a positive attitude towards the nature of the scientific process, who are aware of the scientific process, and who value them, are hoping to educate good generations. Therefore, the purpose of this study is to study the perceptions of the teachers candidates to the nature of science in the basic education department that will serve as both pre-school and class teacher. It is studied whether the perceptions of the teachers candidates show significant differences according to the various variables. In the study, a visual scan model was used. The scale of nature of science developed by Özgelen (2013) has been used as a data collection tool. The SPSS 21.0 package program has been used. It has been shown that the general average of teachers’ perceptions of the nature of science are at a low level. According to the age variable, the scientific knowledge and the characteristics of the scientist are significantly different to the benefit of teachers candidates over the age of 24. If an interdisciplinary approach is adopted by adding applicable curriculum contents to the knowledge and skills of the teaching candidates in the education of teachers, the perceptions of the nature of science can be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.748
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini