Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 96
 İndirme 21
Sınıf Öğretmenlerinin İlkokuma Yazma Öğretiminde Eğitim Teknolojilerini Kullanma ve Eğitsel Olarak Faydalanma Durumları
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, ilkokul birinci sınıfı okutan sınıf öğretmenlerinin okuma yazma öğretiminde kullandıkları eğitim teknolojilerinden internet sitelerinin önemine ve kullanılan internet sitelerinin içerik, biçimsel uygunluk, çocuğun seviyesine ve öğretmenin kullanabilirliğine ilişkin görüşlerini incelemek amaçlanmıştır. Çalışmada karma araştırma yöntemlerinden açıklayıcı ardışık desen kullanılmıştır. Kullanılan araştırma deseni içerisinde veriler, İlkokuma Yazma Öğretiminde Kullanılan Eğitim Yazılımlarının Değerlendirilmesi Ölçeği ve yarı-yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Öğretmenlerin ilkokuma yazma öğretiminde kullanılan internet siteleri hakkındaki görüşlerini belirlemek için betimsel istatistik yöntemleri kullanılmıştır. Verilerin analizi için sınıf öğretmenlerinin ilkokuma yazma öğretiminde kullanılan internet sitelerine ilişkin görüşleri cinsiyetlerine, mesleki kıdem, mezun olunan okul türüne ve sınıf mevcuduna göre tanımlayıcı istatistiksel analizler teknikleri kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre sınıf öğretmenlerinin ilkokuma yazma öğretimi sürecinde eğitim teknolojilerinin kullanımına ilişkin görüşlerinin “orta” düzeyinde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca sınıf öğretmenlerinin ilkokuma yazma öğretimi sürecinde eğitim teknolojilerini kullanmaya yönelik görüşlerinin cinsiyet değişkeni açısından fark olmadığı, mesleki kıdem, mezuniyet durumu ve sınıf mevcuduna göre ise farklılaştığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers Should Be Able To Use The Educational Technologies In The First Reading Of The Teaching and To Use The Educational Technologies.
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the importance of their websites from the educational technologies they use in the teaching of reading and writing of the first-class class teachers and their opinions on the content, formal conformity of the websites used, the level of the child and the availability of the teacher. In the study, a illustrative follow-up pattern of karma research methods was used. In the research scheme used, the data was collected through the evaluation scale of the educational software used in the primary reading writing teaching and semi-built conversations. Imaginary statistical methods have been used to determine the opinions of teachers about the websites used in the primary reading writing teaching. For the analysis of the data, the opinions of classmates on the websites used in the first reading writing teaching have been used by the gender, professional age, graduate school type and classmates based on statistical analysis techniques. Research findings have found that classmates’ opinions about the use of educational technologies in the first reading writing teaching process are at the "mediate" level. It has also been concluded that the opinions of classmates on the use of educational technologies in the first reading writing teaching process are not different in terms of gender variation, and are different according to professional age, graduation status and class presence.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.100
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini