Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 58
 İndirme 36
Unesco Kültür Mirasında Diyarbakır Surları
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından belirlenen ve dünya çapında koruma altına alınan kültürel ve doğal varlıklardan oluşan Dünya Mirasları listesinde, Türkiye’de bulunan kültür varlığı sayısı 16’a çıktı. Dünya Mirası Listesine son olarak Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri, Efes Antik Kenti ve Ani harabeleri girmiştir. 2017 Şubat ayı itibariyle Türkiye’nin bu listede 14’ü kültürel, 2’si karma olmak üzere 16 mirası bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır İlinin merkezi olan şehrin tarihi merkezi Diyarbakır Surları Dünya Kültürel Miras Listesine 2015 yılında, “Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri” ismiyle kaydedilmiş ve Türkiye’nin sahip olduğu ondördüncü kültürel miras alanı olmuştur. Bu çalışmanın amacı, Diyarbakır Surları ile ilgili olarak, alanın benimsenmesi, öğrenilmesi ve Dünya Miras Alanı olduğunun bilinirliğinin artırılmasıdır. Yöntem olarak Diyarbakır Surlarının bir şehir sembolü olarak kullanımının sorgulanması ve Surların tarihi-kültürel özellikleri vurgulanarak Alan çalışması öncesinde konu ile ilgili kaynaklar taranmış, alanın topografya haritaları ile uydu görüntüleri elde edilmiştir. Surları görmeye gelen turistlerin ilgisini ve bilgisini artıracak bilgiler ayıklanmıştır. Sonuç olarak Diyarbakır Surlarının Dünya Miras Alanı olduğunu vurgulayan bazı küçük objelerin (Kolye, künye, yüzük, rozet, kalem vs.) Suriçi’nde yaşayan halka ve ilk ve ortaöğretim okullarına dağıtılması, eğitim amaçlı faaliyet programlarının verilmesi, Suriçi’nde ve Surların önemli burçlarında( Keçi Burcu, Yedi Kardeş Burcu) İngilizce-Türkçe bilgiler veren bilgilendirme levhalarının olmadığı veya eksik olduğu ve Dünya Miras Alanı logosunu taşımadığı, alana ilişkin özet bilgilerin verildiği bir bilgilendirme levhasının olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini